BAJNOKCSAPAT, IRÁNY AZ NB I!

Az álom valósággá vált: Pápa elleni hazai pályán aratott 3-0-s győzelmével eldőlt, hogy feljutott az első osztályba női együttesünk.

NB II-es női labdarúgócsapatunk a Nyugati-csoport 25., egyben utolsó előtti fordulójában a Pápai ELC-t fogadta a PMFC Stadionban. A kiváló hangulatú találkozón nem kellett sokáig várni az első pécsi találatra. Az 5. percben Égi egy beadás után vette át a labdát, kettőt tolt rajta az ötösnél, majd ballal a jobb alsóba lőtt, 1-0. Főlényes labdabirtokálunkat követően legközelebb Bocz állt az újabb gól megszezéséhez, aki Gyánó beívelését fordulásból továbbította kapura, de a keresztlécet találta el.

A térfélcserét követően az 51. percben Farkas baloldali beadás után egy vendég védőről Turihoz pattant a labda, fiatal támadónk pedig közelről bekanalazta azt, 2-0. Korosztályos válogatott játékosunk nem sokkal később duplázni tudott. A 60. percben egy remek cselt bamutatva a pápaiak hálójába gurította a játészert, 3-0. Ezzel pedig végérvényesen eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a PMFC újonc létére feljutott az élvonalba, amihez szívből gratulálunk a játékosoknak és az egész stábnak!

Női NB II., Nyugati-csoport, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző
PMFC – PápaI ELC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Égi (5.), Turi (51., 60.).

PMFC: Ronta – Rituper (Kövesdi, 68.), Bolboaca K., Bocz (Buzási, 77.), Gyánó – Spiel (Kőmíves, 62.), Máté (Balogh R., 62.), Égi – Bódis, Turi (Szabó L., 68.), Farkas (Nyéki, 77.). Vezetőedző: Bolboaca Augustin.

Pápai ELC: Vecseri – Molnár A., Bezselics, Kalányos K., László E. (Dobos, 66.) – Bendes, Fellner (Schermann, a szünetben.), Németh Zs. – András A. (Mohácsi, 72.), Németh O. – Buzdor.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram