[bdp_ticker ticker_title="Eredmény" category="eredmeny"]

Nem bírtuk el a kettős emberhátrányt

Vereséget szenvedtünk Budafokon, ám még van remény NB II-es tagságunk megőrzésére, amit az utolsó körben vívhatunk ki.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonjának utolsó előtti, 33. fordulójában az ugyancsak a bennmaradásért küzdő Budafoki MTE vendégeként lépett pályára. Idegenbeli összecsapásunk alkalmával a korábban a Budafokot is iránytó Mátyus János vezetőedzőnk a Varasdi – Szekszárdi, Krausz, Hadaró – Miknyóczki, Harsányi, Terbe, Hudák, Majnovics – Szabó, Rácz Balázs kezdőnek szavazott bizalmat. Rácz László és Szeles ugyanakkor sérülés, Pejovic pedig betegség miatt nem volt bevethető a vasárnap koraesti, igencsak fontos bajnoki találkozón.

Miként a körülményekre, úgy a hangulatra sem lehetett panasz, sőt, fanatikusaink ismételten szép számmal kísérték el a PMFC-t a Promontor utcába is. Eközben a pályán lendületesen indult a két piros-fekete klubcsapat összecsapása. A 2. percben a hazaiak részéről Szerető próbálkozása szállt el jócskán a bal alsónk mellett, míg a 9. minutumban Harsányi jobboldali beadását Rácz fejelhette rá az ötösön belülről. Támadónk bólintása a felsőléc jobb felén csattant, miközben a partjelző sajnos már lest intett zászlajával. A 24. percben Soltész távoli löketét tolta ki szépen Varasdi a jobb alsó elől.

A 27. percben egy előrevágott labdával Vasvári rohamozott a kapunk irányába, akit a térfelünk közepén Szekszárdi és Krausz igyekezett megállítani, utóbbit Bana piros lappal kiállította, emiatt emberhátrányban kényszerültünk játszani. Az erősen vitatható döntést tovább fokozta, hogy a 38. percben Hadaró második sárgáját is begyűjtve szintén a kiállítás sorsára jutott, így már csak kilenc pécsi játékos maradt a pályán. A 40. percben először Kovács, majd Szerető lövését hárította Varasdi. A labda ezután Vasvárihoz pattant, aki nagy erővel a keresztlécet találta telibe.

A fordulást követően igyekeztünk megőrizni védelmünk stabilitását, a 49. percben Soltész lapos távoli átlövését még foga Varasdi, az 52. percben azonban megszerezte a vezetést a kettős emberelőnyben játszó Budafok. Egy beívelésre fiatal pécsi kapusunk futott ki, azonban a labda a szünetben becserélt Zsóri elé került, aki a tizenhatoson belülről emelt az üresen maradt hálónkba, 1-0. A 67. percben kettőscserét hajtottunk végre, Miknyóczki és Rácz helyén Lacza és Vas folytatta. Alig egy minutummal később Vasvári kapott remek labdát, a beadást követően azonban a jobb kapufánk mellé fejelt.

A 75. percben növelték előnyüket a budafoki piros-feketék. Egy gyors ellentámadásnál végén még Varasdi vetődve hárított, de az ismétlésnél a korábban becserélt Németh már nem hibázott, 2-0. Az utolsó tíz percet megelőzően Terbe, Szabó, majd Harsányi hagyta el a pályát és érkezett Takács, Tóth-Gábor és Varga. Bár sikerült eljutnunk a hazaiak tizenhatosáig, szépíteni már volt lehetőségünk. Kétgólos vereségünk miatt nem sikerült a vonal felé lépnünk, viszont a BVSC tiszakécski pontszerzése okán az utolsó körben még maradt némi esélyünk, hogy kivívjuk NB II-es tagságunk megőrzését.

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Budapest, BMTE Stadion, 600 néző. Vezette: Bana (Máyer, Kiss)
Budafoki MTE – PMFC 2-0 (0-0)
Gsz.: (Zsóri, 52.), (Németh, 75.)
Piros lap: Krausz (28.), Hadaró (37.)

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Fekete (Jakab, 83.), Lorentz, Oláh, Kalmár – Soltész, Csonka (Merényi, 56.) – Szerető (Németh, 63.), Kovács D. (Zsóri, 46.), Horváth – Vasvári (Elek, 83.). Vezetőedző: Dajka László.

PMFC: Varasdi – Szekszárdi, Krausz, Hadaró – Miknyóczki (Lacza, 67.), Harsányi (Varga, 80.), Terbe (Takács, 76.), Hudák, Majnovics – Szabó (Tóth-Gábor, 76.), Rácz B. (Vas, 67.). Vezetőedző: Mátyus János.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram