UP-szezonértékelő: Aranyérem konfettiesőben

Korábban beszámoltunk arról, hogy a PMFC utánpótlás-csapatai a 2023/2024-es szezont illetően befejezték a korosztályos bajnokságokat. Többrészes visszatekintésünk első blokkjában még az U19-es, U17-es és U16-os együttesünk eredményeire fókuszáltuk, ezúttal pedig folytatjuk a sort, még pedig úgy, hogy az U15-ösökre, az U14-esekre, az U13-asokra és az U12-esekre fordítjuk a figyelmet.

Akár csak U19-es labdarúgócsapatunk, U15-ös gárdánk is felért idén a csúcsra. Princz Gilbert aranyérmes alakulata az Alap-csoportban 22 bajnoki találkozójából 17-et győzelemmel zárt, 3-szor pontot szerzett és csupán 2 esetben maradt alul, miközben a legtöbbet, 76 gólt szerezett és a legkevesebbet, 20-at kapott. 2009-es korosztályunk 9 pontos előnnyel zárt a tabella élén.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Princz Gilbert (edző): A bajnokság megnyerése mellett számos pozitívumról beszélhetünk. Az egyéni fejlődések szembetűnőek voltak, amit a válogatott meghívók is igazoltak. A kevés kapott és a több tucat rúgott gólunk szintén jó visszacsatolás annak fényében, hogy csapatként egyre jobban működünk. A keret minden tagja kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amihez ezúton is gratulálok, hiszen bajnokságot nyerni mindig elismerés. Két lábbal maradunk a földön, célunk, hogy tovább fejlődjünk. Külön elismerésem Gyánó Marcellnek, a gólkirályi cím eléréséhez. Köszönet a klub minden dolgozójának és a szülőknek, akik hozzájárultak ehhez a szép sikerhez. Hajrá, Pécs!

PMFC U15 – Alap-csoport, 1. hely
Házi gólkirály: Gyánó Marcell – 31 gól
Legnagyobb aranyú győzelem: PMFC – BVSC-Zugló 7-2

A PMFC U15-ös csapatának játékoskerete: Kilvinger Levente, Tóth Kolos, Horváth Marcell, Horváth Dávid, Tóth Miklós, Farkas Dominik, Papp Marcell, Gál-Kézi Ábel, Biszta Zsombor, Gyánó Marcell, Fazekas Zsombor, Fehérvári Zsombor, Ungvári Máté, Tímár Dávid, Petrov-Trajkov Adrián, Szinger Dávid, Csonka Zoltán, Takaró Barnabás, Redzic Karim, Hollósi Olivér, Kulcsár Marcell, Andruskó Adrián, Szabó Olivér, Kajdon Marcell, Faludi Márk, Jung Máté.

Sokáig harcban volt az első helyért U14-es labdarúgócsapatunk, ám így is felállhatott a kézeletbeli dobogó harmadik fokára Kósa Sándor alakulata, amely az Alap-csoport Nyugati kiírásában 26 forduló alatt 19 győzelmet aratott, emellett 2-szer döntetlenre végzett, s 5 ízben kikapott. Mindent egybevéve 2010-es korosztályunk 59 pontot szerezett, 99 gólt lőtt, és 37-et kapott, ami önmagáért beszél.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Kósa Sándor (edző): A szezon előtt az első hét közé kerülést tűztük ki célul az U14-es korosztály elé. Ezt a célt messze túlteljesítettük, mert a szezon végén egy ponttal lemaradva a második helyről, s a harmadik helyet szereztük meg. Egy ideig versenyben voltunk a bajnoki címért is, de a Zalaegerszeg jobb csapatnak bizonyult nálunk. Nagyon jó kis társaságot ismertem meg a 2010-es korosztályban, öröm volt velük a munka. Az edzéseken nagyon szorgalmasan dolgoztak, mindent bele adtak. A mérkőzéseken hétről hétre látszott a fejlődés. Először mentálisan léptünk nagyot előre, aztán a taktikai elvek elsajátítása, és mérkőzéseken való megvalósítása mutatkozott meg leginkább. Sok tudatosság volt látható tőlük a mérkőzéseken, és ezt az ellenfelek szakemberei is elismerték a mérkőzések után. Nagyon összetartó társaság, akik tudnak küzdeni egymásért. Nem egy mérkőzés volt, amit vesztett állásból, az utolsó pillanatban sikerült a magunk javára fordítani. Ez is mutatja, hogy nagyot fejődtek mentálisan, kitartóan dolgoztak a siker érdekében. Köszönöm nekik az egész éves oda adó munkát, és gratulálok a sikeres szerepléshez, az egyéni fejlődésekhez. Szeretném megköszönni mindazon szakemberek munkáját, akik szezonban segítették a munkánkat.

PMFC U14 – Alap-csoport, Nyugat, 3. hely
Házi gólkirály: Andruskó Adrián – 17 gól
Legnagyobb aranyú győzelem: PMFC – Gyirmót SE Győr 13-0

A PMFC U14-es csapatának játékoskerete: Andruskó Adrián, Boday Bence, Bohner Dávid, Convento Christopher, Fodor Dominik, Farkas Dominik, Győri Ádám, Harcos Bence, Hollósi Olivér, Horváth Dávid, Juhász Levente, Kajdon Marcell, Kincses Benett, Kincses Dorián, Kitanics Mirkó, Kocsis Dávid, Kucsera Gergő, Petrov-Trajkov Adrián, Nóránt Máté, Nimmerfroh Domonkos, Rittinger Ármin, Schnell Dominik, Szabó Dániel, Szabó Kristóf, Szabó Olivér, Szabó Zalán, Varga Milán.

U13-asaink bajnoksága továbbra is régiós csoportokra volt elosztva, amiben 7 együttes vett részt és a lebonyolítás szerint mindenki négyszer játszott oda-vissza. Koller Krisztián tanítványainak mutatója 23 győzelem és mindössze 1 vereség volt, 107 rúgott góljukkal szemben 24-et kaptak. S bár ebben korosztályban hivatalosan nem hirdettek bajnokot, a számok alapján elsőként végetek fiataljaink.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Koller Krisztián (edző): A 2023/24-es szezonnak 15+2 fős kerettel vágtunk neki. A gyerekek szinte minden edzésen kiválóan dolgoztak, mindig törekedtek a maximumot nyújtani, magukba szívni az új információt, elsajátítani azokat a dolgokat, ami elősegíti a fejlődésüket. Az edzések nagy részét teljes létszámban sikerült végrehajtani, egy-egy olyan hét volt csak, amikor a létszám kisebb volt betegség. vagy iskolai elfoglaltság miatt. Tavasszal egy nemzetközi nagypályás tornán is részt vettünk, ahol elhódítottuk az első helyet és a vele járó trófeát. A bajnokságot tekintve az egész szezonban a mérkőzéseken nagyon jól játszottak a gyerekek. A legnagyobb pozitívum, hogy rengetegszer visszaláttam tőlük a pályán az edzésen gyakoroltak dolgokat. Sokszor látványosan, szemet gyönyörködtető megoldásokkal fociztak, de mégis a legfontosabb, hogy egyre több tudatos dolog volt már a játékukban. Mondhatni azt, hogy látszott rajtuk a törekvés a tudatos minőségi játékra. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, sok gólt lőttek, élvezték a focit. Egyénileg nagyon sokat fejlődtek. Mindent egybevéve azt kell, mondjam, hogy egy kiváló szezonon vagyunk túl, amit szeretnénk tovább vinni a következő idényre, ráadásul már normál, nagypályás bajnoki rendszerbe fogunk játszani.

PMFC U13 – Dél-Nyugat
Házi gólkirály: Dózsa Noel és Juhász Levente – 24-24 gól.
Legnagyobb aranyú győzelem: PMFC – Kaposvári Rákóczi BFLA 11-1

A PMFC U13-as csapatának játékoskerete: Bohner Dávid, Csiszár Balázs, Csőke Csongor, Dobó Bence, Dózsa Noel, Győri Ádám, Juhász Levente, Kincses Dorián, Kovács Ruben, Kovács Tamás, Lauer Olivér, Marosvölgyi Barna, Molnár Dániel, Nóránt Máté, Udvarácz András, Vincellér Gergő, Wéber Balázs.

2012-es korosztályunk is szépen teljesített bajnokságában, Udvardi Zoltán együttese 24 kör alatt 117-et rúgott és 40-et kapott, megelőzve a Puskás Akadémiát (94-42) és a Kaposvárt (84-62). U12-eseink összesített mérlege 18 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség volt. Ám az eredménysornál is fontosabb, hogy az idény során ifjú teheteségeink folyamatosan fejldőtek egyénileg, illetve csapatszinten egyaránt.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Udvardi Zoltán (edző): Ebben a szezonba rengeteg nehézséggel kellett megküzdenünk. Nagyon sok sérülés és betegség nehezítette a munkát. Folyamatosan változtatni kellett a tervezett edzéseken és úgy átalakítani, hogy a gyerekek fejlődése töretlen legyen. A csapat hozzáállását bizonyítja, hogy sikerült ennek ellenére a fejlődésük folyamatosságát fenntartani. Örömmel érkeztem az edzésekre és boldogan mentem haza az tréningek után. Jó volt megélni, hogy hittek bennem és az általam kért munkába, ami a sikerük záloga volt. A srácok megértették, hogy nem csak az edzésen a részvétel a fontos, hanem az elvégzett munka és annak a minősége. A csapat bajnoki mérkőzésein mutatott játéka, a folyamatos előrelépést mutatta. Intenzitás, tudatosság, szervezettség jellemezte a csapat játékát. A visszajelzések alapján, amit a statisztika is alátámaszt, hatékonyan védekezve látványos támadó focit játszunk. Büszke és boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek az időszaknak, Nagyon jó volt átélni, amit a csapattól kaptam nap, mint nap. Köszönettel tartozom azoknak, akik segítették az egész éves munkám.

PMFC U12 – Dél-Nyugat
Házi gólkirály: Bátori Barna – 26 gól
Legnagyobb aranyú győzelem: PMFC – III. KER TVE 15-0

A PMFC U12-es csapatának játékoskerete: Ács Zalán, Gulyás Zalán, Anka Gergely Péter, Asztalos Gergely, Bátori Barnabás, Csiba Máté, Kádár Bence, Molnár Marcell, Simai Milán Márk, Szakály Ádám, Varga Zalán, Vékony Dávid, Veréb Olivér, Benke Mór, Papp Balázs, Lauer Roland, Gyöngyös Vince, Hajdú Attila, Szabó Flórián, Bélavári Zoltán.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram