Hatalmas volt az érdeklődés a focifesztiválon

Női akadémiánk az Erasmus+ Projekt keretén belül június 7-9. között az Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban rendezte meg a PMFC Labdarúgó Fesztivált, amely 6-18 év alatti lányoknak és szüleiknek szólt.

A szombat délelőtti nagy hőség sem tántorította el az érdeklődőket, amit jól mutatott, hogy a helyszínen 210 fő regisztrált a fesztiválra. Eközben a programsorozatnak otthont adó Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban a fedett műfüves csarnokban és a kültéri műfüves pályán kerültek kialakításra a sorversenyek. Mindkét pályán 6-6 állomáson zajlottak a gyakorlatok, a női szakosztály munkatársai, valamint a női felnőtt és utánpótlás játékosok koordinálása mellett.

A jó hangulatú gyakorlatokat követően minden résztvevő jóízűen fogyasztotta el a klub által biztosított ebédet. A vasárnapi napon 5 partneriskolánk, a Szeszi, a Radnóti, a Deák, a Cserepka és a Krleza diákjai mérték össze tudásukat egy minibajnokság keretén belül a műfüves csarnokban. A küzdelmek két pályán zajlottak, melyeket követően minden csapat átvehette a jól megérdemelt kupájukat, valamint minden csapatből egy játékos részesült különdíjazásban.

E fesztivál megszervezésével legfőbb célunk volt a női futball népszerűsítése, a lányok sport iránti érdeklődésének felkeltése, valamint a szülők bevonása a lányok sporttevékenységeibe. Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a román és a horvát partnerklubunk munkatársaitól, akik szintén megrendezték hazájukban hasonló tematika szerint a fesztivált és kiemelték, hogy mindközül Pécs adott otthon a legszínvonalasabb programsorozatnak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kilátogató gyermekeknek, családoknak, edzőknek, pedagógusoknak a részvételt, bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram