Női akadémistáink Telkiben zárták a szezont

A Női Labdarúgás Napja alkalmából több, mint 250 ifjú leány érkezett a válogatottak edzőközpontjába, Telkibe, hogy a kisebb korosztályok legjobbjai megmutathassák focitudásukat az MLSZ szakembereinek. Az U14-es régiók válogatottjai mellett ezúttal újdonság volt, hogy az idei szezonban először írták ki az U10-U12-es bajnokság legjobbjai számára is régiós válogatottak tornáját.

A megméretetésre a három korosztályt együttvéve női akadémiánk kilenc növendéke kapott meghívót, így Bolboaca Augustin és Sallai Patrícia edzők kíséretében Bátori Míra, Mehringer Zoé, Rapp Szófia, Csík Zenta, Juhász Zara, Minorics Norina, valamint Tóth Zolna, Szögi Nóra és Troll Viktória vettek részt a kétnapos eseményen, ahol a kiesebbek esetében még csupán az aktivitáson volt a hangsúly.

Ezzel szemben a négy régiós együttes alkotta U14-es zárótorna céljául a legkiemelkedőbb tehetségek megfigyelését tűzték ki a szövetség női szakágának szakemberei. Ennek megfelelően Turtóczki Sándor és Kiss László is jelen volt, annak érdekében, hogy behatóbb információkat gyűjtsenek az U14-es korosztály legjobbjaiból alakuló U15-ös nemzeti együttes keretének összeállításához.

Az esemény záró ceremóniájának fényét emelte, hogy az U10-U12-es korosztálynak Szarvas Alexandra szövetségi kapitány, illetve Csiszár Henrietta 120-szoros válogatott játékos, a női A-válogatott csapatkapitánya adta át az ajándékcsomagokat. Az U14-es régiók válogatottjainak pedig Csiszár Henrietta és Rácz Zsófia, az U19-es válogatott szövetségi edzője nyújtott át az emlékérmeket.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram