Topligákban bizonyító kapust igazoltunk

Női labdarúgócsapatunk szerződtette a 34 éves, klubszinten korábbi 4-szeres bajnok kanadai hálóőrt, Chandra Bednart.

Megvan női NB I-es labdarúgócsapatunk első nyári igazolása, klubunk nem is akárkivel állapodott meg: a 34 esztendős, Bajnokok Ligáját is megjáró, korábbi többszörös bajnok kanadai kapus, Chandra Morden Bednar a PMFC-ben folytatja pályafutását. Újdonsült hálóőrünk 1990. május 16-án született a kanadai Vancouverben. A kanadai-svéd kettős állampolgárságú labdarúgó hivatalos pályafutását 2008-ban a texasi egyetem sportegyesületében, az UTEP Miners női labdarúgócsapatában kezdte. 2015-ben aztán a svéd alacsonyabb osztályban szereplő Taby FK játékosa lett, amely remek ugródeszkának bizonyult számára. 2016-ban már a Linköpings FC játékosa volt, amellyel az idény végén svéd élvonalbeli bajnoki címet ünnepelhetett, és a Svéd Kupa döntőjéig jutott.

A hálóőr 2017-ben a szintén első osztályú Vittsjö GIK-hez igazolt, majd két idényt követően a malmői Limhamn Bunkeflo (LB07) játékosa lett, ahonnét aztán a Ferencvárosi TC csábította magához. A kapus a zöld-fehérekkel egymást követő két idényben is magyar bajnokságot nyert. Az élvonalbeli aranyérmek számának gazdagítása mellett Chandar Bednar ráadásul a BL-ben is megmutatta magát a Fradival. A magyar főváros után a portugál Amadorába tette át székhelyét, ahol az élvonalban újoncként szereplő Damaiense együttesével a 4. helyen végzett. A legutóbbi idényében a szaúdi Al-Ulal FC-vel újabb bajnoki címet szerző rutinos hálóőr több ajánlata ellenére elkötelezte magát Pécs, és legfőképpen a PMFC első osztályban újoncként induló női labdarúgócsapata mellett.

Chandra Bednar a PMFC női NB I-es csapatának első nyári erősítése. Fénykép: pmfc.hu

– Pécsre érkezve egyből beleszerettem a városba és a PMFC-be. Hihetetlen kedves fogadtatásban részesültem, a tárgyalások során megmutatták nekem a stadiont is, ahol körültekintve egyből elhatároztam magam, hogy a Pécset szeretném erősíteni – árulta el a szerződéskötést követően női NB I-es alakulatunk új hálóőre. – Úgy érzem, profi karrierem szempontjából a legjobb döntést hoztam, ráadásul nemrég felvételt nyertem az egyetem pszichológia mesterszakára, a futball mellett pedig a tanulmányaimat is helyben tudom végezni. Izgatott vagyok a ránk váró közös munka kapcsán, ugyanakkor bizakodóan tekintek az előttünk álló időszakra. Fiatal csapattársaimnak szeretnék stabilitást nyújtani, annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk az élvonalban.

Chandra Morden Bednart szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Chandra Morden Bednar
Születési idő: 1990.05.16.
Születési hely: Vancouver (Kanada)
Nemzetiség: kanadai-svéd
Poszt: kapus
Magasság: 175 cm
Testsúly: 60 kg
Előző klubja: Al-Ulal FC (Szaúd-Arábia)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram