Tapasztalt középpályást igazoltunk

Az élvonalba feljutó női labdarúgócsapatunk színeiben folytatja pályafutását a pécsi születésű Kiss Gabriella.

Folytatódik a Simple Női Liga NB I-be veretlenül feljutó labdarúgócsapatunk keretének megerősítése. A többszörös bajnok kanadai-svéd kapus, Chandra Bednar bejelentése után ezúttal újabb igazolást köszönthetünk a PMFC soraiban, ugyanis piros-feketében folytatja pályafutását a jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező 26 éves középpályás, Kiss Gabriella. Újdonsült játékosunk 1998. április 15-én született Pécsett, míg a labdarúgással nyolc éves korában kezdett el megismerkedni a fajszi általános iskolában, ahol a fiúk között egyedüli lányként hamar kitűnt tehetségével. Rövid idő elteltével felfigyeltek rá a kalocsai Méhecskék SE-nél, s egészen 2012 nyaráig ott rúgta a gólokat, ezután pedig lehetősége adódott a Ferencváros utánpótlásában folytatni pályafutását.

A zöld-fehéreknél már a lányok között nevelkedett, ráadásul a IX. kerületieknél eltöltött hat idényé során az utolsó három évében az NB I-es Kóka KSK csapatát erősítette, ami akkoriban a Fradi fiókcsapataként szolgált. Ezt követően kapott ajánlatot az Astra-Alef KKFHázi Bulls együttesétől, ahol a nagypályás foci mellett a futsalosok mezőnyében is kamatoztatta tudását. Kiss Gabriella 2019-ben igazolt haza a Szekszárdi UFC futsal csapatához, amellyel rögtön megnyerte a Magyar Kupát. A 2021/22-es évadtól viszont ismételten nagypályás labdarúgóként űzte a sportágat a tolnaiaknál. A tapasztalt középpályás az élvonalbeli feljutás kiharcolását követő két idényben is meghatározó szerepet töltött be a sárga-feketéknél, azonban a jövőben már a PMFC sikereiért küzd.

Kiss Gabriella a PMFC női labdarúgócsapatának második nyári erősítése

– Nagyon megtetszett a PMFC-nél felvázolt koncepció, emiatt hamar igent mondtam a klubnak. A csapat látványos fejlődésen ment keresztül az előző szezonban, ami azon is látszott, hogy veretlenül jutottak fel az NB I-be. A keretre jellemző, hogy túlnyomórészt fiatal, tehetséges, összetartó és mindezek mellett sikeréhes játékosok alkotják. Izgatottan várom a felkészülést, a szakmai stábtól kapott bizalmat pedig a pályán nyújtott teljesítményemmel szeretném meghálálni. Nem mellesleg az is motivál, hogy a 100. élvonalbeli bajnoki mérkőzésemet már szülővárosom csapatában, a PMFC színeiben érjem el. Egy biztos, újoncként nagy meglepetést szeretnénk okozni a Simple Női Liga NB I 2024/2025-ös szezonjában – árulta el 26 esztendős középpályásunk.

Kiss Gabriellát szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Kiss Gabriella
Születési idő: 1998.04.15.
Születési hely: Pécs
Nemzetiség: magyar
Poszt: középpályás
Magasság: 167 cm
Testsúly: 51 kg
Előző klubja: Szekszárdi WFC

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram