Tóth Zoltán piros-feketében folytatja

A 24 esztendős támadó legutóbb Kozármislenyben dolgozott együtt Aczél Zoltánnal.

Újabb baranyai kötődésű futballistát tudhat a soraiban NB III-as labdarúgócsapatunk, amely szerződtette a legutóbb a HR-Rent Kozármislennyel a Merkantil Bank Ligában 5. helyen végző Tóth Zoltánt. Második nyári igazolásunk 2000. január 11-én született Székesfehérváron, míg a foci alapjaival a Fejér megyei Nagylókon kezdett el ismerkedni. Tehetségére hamar felfigyelt a számos válogatottat kinevelő Főnix-Gold FC, ahol többek között hosszú időn át csapattársa volt a legutóbb a németországi Eb-n szereplő Bolla Bendegúz, illetve Szoboszlai Dominik is.

A támadó a fehérvári együttestől később az MTK akadémiájához került. A korosztályos válogatott játékos 17 esztendősen bemutatkozott a felnőttek között, első évében az MTK II. színeiben 27 NB III-as mérkőzésen 2 gólt szerzett. Kölcsönben szerepelt aztán Lendván, 2019-től pedig Iváncsa KSE labdarúgójaként 37 találkozón 8-szor vette be az ellenfelek kapuját. A piros-fehér klub az NB III-as bajnoki cím megszerzése ellenére nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést, így Tóth Zoltán útja Siófokra vezetett, s a Balaton-partiaknál debütált a másodosztályban.

Hegedüs Márk után Tóth Zoltán a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának második nyári erősítése

A 2022-es esztendő elején Baranyába tette át székhelyét a támadó, aki tagja volt az NB III-ban veretlenül bajnoki címet szerző Kozármislenynek. Tette mindezt úgy, hogy a tavaszi fordulók során 17 mérkőzésen 4 gólt szerezett. Ősszel már a másodosztályban szereplő kék-fehérek között is jelentős szerepet kapott: 18 NB II-es találkozón 1 gólt jegyzett. Félév óbudai kitérőjét követően visszatért az akkor még Aczél Zoltán vezette Mislenyhez, amelynek alapembereként 34 bajnoki összecsapása alatt 4-szer köszönt be a riválisok hálójába.

– A korábbi évekből fakadóan nem ismeretlen számomra a baranyai futballközeg, emiatt is nagyon örülök, hogy a Pécs színeiben folytathatom a pályafutásomat. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a PMFC futballistájának lenni, valamint, hogy mennyire fanatikusak a szurkolók. Szeretném a bizalmat minél több góllal és gólpasszal meghálálni, főleg annak érdekében, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban. Kemény feladat lesz, de örömmel állok elébe – mondta honlapunknak 24 esztendős támadónk, aki szabadon igazolható játékosként érkezett a PMFC-be.

Tóth Zoltánt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Tóth Zoltán
Születési idő: 2000.01.11.
Születési hely: Székesfehérvár
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 190 cm
Testsúly: 90 kg
Előző klubja: HR-Rent Kozármisleny

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram