Gólerős támadóval erősítettünk

Az elmúlt két év leforgása alatt kétszer is NB III-as bajnokságot nyerő Szalánszki Gergő piros-feketében folytatja pályafutását.

Klubunk továbbra is arra törekszik, hogy a PMFC felnőtt együttesét olyan labdarúgókkal erősítse meg, akik születésükből, vagy korábbi pályafutásukból fakadóan baranyai, pécsi kötődésűek, emellett másik fontos szempontunk, hogy az adott futballista rendelkezzen felnőtt bajnoki címmel. Ennek tükrében is köszönthetjük ötödik nyári érkezőnket, a 25 esztendős Szalánszki Gergőt, aki az elmúlt két év alatt már kétszer szerzett aranyérmet és ünnepelhetett másodosztályba való feljutást.

A jobbszélen bevethető támadó 1998. szeptember 29-én született Balassagyarmaton és ott is ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd utánpótlásszinten az Újpest és a Budapest Honvéd színeiben nevelkedett. Ezt követően Gyirmótra igazolt, ahol a másodikszámú együttes mellett az élvonalban is bemutatkozott és másfél évig a kék-sárgáknál szerepelt. Innen következett újabb állomáshelye, az ETO FC Győr, ahonnét 2019-ben szerződött a Vác FC alakulatához.

Szalánszki Gergő a PMFC ötödik nyári igazolása

A Duna-partiaktól 2021 nyarán az akkor még harmadosztályú BVSC-hez került, amelynek végig alapembere volt. A zuglóiak húzójátékosaként 72 NB III-as bajnokin 26 gólt szerzett, ráadásul komoly szerepet töltött be abban, hogy a fővárosiak a 2022/23-as idényben veretlenül nyerték meg a Keleti-csoportot, illetve, hogy az eredményesen megvívott osztályozónak köszönhetően feljutottak a másodosztályba. Sőt, ugyanezt a sikerszériát nemrég a Tatabánya focistájaként is megismételte.

– Az elmúlt két évben kétszer is sikerült az NB III megnyerése, ezzel együtt pedig a másodosztályba való feljutás. Új fejezet kezdődik a pályafutásomban és örülnék, ha a harmadik bajnoki címemet a PMFC-vel szerezhetném meg. Köszönöm a klubnak a lehetőséget, azon leszek, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és szeretnék hosszútávon a csapat segítségére válni. Természetesen az a célom, hogy idővel majd magasabb osztályban is bizonyíthassak Pécsett – fogalmazott támadónk, aki hamarosan már pályára is léphet a PMFC-ben.

Szalánszki Gergőt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Szalánszki Gergő
Születési idő: 1998.09.29.
Születési hely: Balassagyarmat
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 180 cm
Testsúly: 72 kg
Előző klubja: OPUS TIGÁZ Tatabánya

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram