Pécs a városa, Pécs a csapata

Két év után ismét magára öltheti a PMFC mezét régi-új jobbhátvédünk, Sági Milán.

Újabb egykori sajátnevelésű és piros-feketében másodosztályú feljutást kiharcoló játékosunk tért haza, mégpedig Sági Milán személyében, aki 1995. július 19-én született Pécsett. A 28. életévében járó hátvéd klubunkban kezdett el futballozni, majd az MTK igen korán felfigyelt tehetségére. A kék-fehérek utánpótlásában hét esztendőt töltött el, a felnőttek között előbb Ligakupa meccseken, majd az NB III-as együttesben mutatkozhatott be. 2017-ben Monorra igazolt, ahol rögtön NB III-as bajnok lett, ezt követően pedig 22 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára a Pest vármegyeieknél.

Sági Milán korábban 2019-től erősítette a PMFC felnőtt csapatát, ráadásul meghatározó tagja volt az NB III-ból feljutó együttesünknek, amelyet 46 találkozón erősített a második vonalban is. Három éves pécsi szereplését követően az élvonalbeli Kecskeméthez igazolt, a lila-fehérek között 7 NB I-es mérkőzésen kapott lehetőséget. A védelem jobb oldalán bevethető futballista a 2023-as esztendő elejétől a Kozármisleny, míg az előző félévben a Tiszakécske játékosaként szerepelt az NB II-ben. A komoly rutinnal felvértezett hátvéd a jövőben ismét a PMFC sikereiért küzdhet.

Hetedik nyári igazolásunk, Sági Milán két év után tért ismét vissza Pécsre

– Végtelen boldogsággal tölt el, hogy ismét hazatérhettem. Mindig is Pécs és a PMFC jelentette számomra az igazi otthont. Sokat jelent számomra a klub, ezért nem is volt kérdés, hogy újra itt játsszak. Jól érzem magam, sok az ismerős játékos az öltözőben, ráadásul remek közösség van kialakulóban. Mindenki azért dolgozik, hogy minél előbb rálépjünk az eredményesség újtára a bajnokságban. Ehhez a legjobbunkat kell nyújtanunk, amihez óriási szükségünk lesz a szurkolóink hagyományosan szenvedélyes támogatása is az idény során – fogalmazott hazatérő védőnk, aki a PMFC hetedik nyári igazolása.

Sági Milánt szeretettel köszöntjük ismét Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Sági Milán
Születési idő: 1995.07.19.
Születési hely: Pécs
Nemzetiség: magyar
Poszt: hátvéd
Magasság: 177 cm
Testsúly: 75 kg
Előző klubja: Tiszakécskei LC

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram