Támadószellemű középpályás érkezett

A PMFC színeiben folytatja a korábban már harmadosztályú bajnokságot nyerő Rabatin Richárd.

Továbbra is rendületlenül folyik a PMFC keretének megerősítése, mégpedig azokat a szempontokat is szem előtt tartva, hogy újjáalakuló együttesünk pécsi születésű és helyi kötődésű, korábban piros-fekete színekben már bizonyító, vagy felnőtt bajnokságot nyerő labdarúgókkal vághasson neki a harmadosztály Dél-Nyugati csoport 2024/2025-ös küzdelemsorozatának. NB III-as labdarúgócsapatunk hatodik nyári igazolása, Rabatin Richárd a II. Kerületi UFC-ben kezdte pályafutását, majd megfordult a Vasas-Pasarét csapatában, ahonnan 2010 nyarán került a Vasas Kubala Akadémiára. Az angyalföldieknél végigjárta a korosztályos ranglétrát, szerepelt az U18-as válogatottban, míg 2018-ban a III. Kerületi TVE-ben mutatkozott be a harmadosztályban.

Az óbudai kék-fehéreket összesen négy idényen át erősítette, legkiemelkedőbb szezonját a 2020/2021-es évadban futotta, amikor is az NB III Nyugati-csoportjában első helyen záró fővárosiak között 36 meccsen 11 gólt lőtt. Ezt követően is alapembere volt a bajnoki feljutóként a Merkantil Bank Ligában szereplő fővárosi együttesnek, ugyanis 33 NB II-es meccsen lépett pályára és 3 gólig jutott. A középpályás később a másodosztályú FC Ajka gárdájához igazolt, majd szintén megfordult az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC-nél is, ahol végül nem lépett pályára az első osztályban. A 24 esztendős Rabatin Richárd legutóbbi szezonját Ajkán kezdte, fél távnál azonban elszerződött a BVSC-Zuglóhoz, ahol aktívan kivette a részét az NB II-es bennmaradás kiharcolásából.

Rabatin Richárd a PMFC hatodik nyári igazolása

– Örülök, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubnál játszhatok. Korábban már volt lehetőségem együtt dolgozni Aczél Zoltánnal, és hamar kiderült, hogy hasonló a felfogásunk a labdarúgás terén. Azóta is tartottuk a kapcsolatot, pécsi kinevezését követően leültünk, hogy felvázolja nekem az elképzeléseit. Egyből megtetszett a koncepciója, majd pedig megtapasztalhattam, hogy milyen jó munka folyik az egyesületnél. Egyre inkább alakul a keret, s bízom benne, hogy mihamarabb csapattá érünk. Eddigi pályafutásom alatt megszerzett tapasztalataimmal szeretnék állandóságot nyújtani a pályán, annak érdekében, hogy segítsem a gárdát, hiszen közös célunk nem más, hogy eredményesek legyünk – mondta középpályásunk a szerződéskötést követően.

Rabatin Richárdot szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Rabatin Richárd
Születési idő: 1999.08.17.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: magyar
Poszt: középpályás
Magasság: 173 cm
Testsúly: 74 kg
Előző klubja: BVSC-Zugló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram