Gólérzékeny támadóval erősítettünk

Wirth Dániel az elmúlt két idényben harminckilenc találatot szerzett a harmadosztályú ESMTK játékosaként.

Huszonkét esztendős, gólérzékeny támadó NB III-as labdarúgócsapatunk tízedik nyári igazolása. Wirth Dániel 2002. február 9-én született Bonyhádon, utánpótláséveit a Szekszárdi UFC együttesében töltötte, mígnem 2019 őszén a Bonyhád VLC színeiben mutatkozott be a megyei I. osztályban, ráadásul első mérkőzésén rögtön megszerezte első találatát is a felnőttek között.

Következő szezonjában visszatért nevelőegyesületének első csapatába, a sárga-feketék között két idény alatt 61 harmadosztályú összecsapáson lépett pályára. Wirth Dániel karrierjében az elmúlt két év hozta meg az igazi áttörést, hisz a 2022/23-as szezonban 34 bajnokin 14, a 2023/24-es évadban pedig 29 fellépésen 20 gólig jutott az ESMTK centereként az NB III-ban.

Emellett 5 góljával a kupában is kivette részét az erzsébetiek meneteléséből. Korábban a legjobb tizenhat között az akkor még élvonalbeli Kisvárda állította meg őket, a legutóbbi kiírásban nem kis meglepetést okozva kiejtették az NB I-es Fehérvárt, végül pedig a szintén első osztályú MTK jelentette számukra a búcsút a harminckettő között.

Wirth Dániel a PMFC tízedik nyári igazolása

– Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen nagy múltú klubhoz igazolhattam. Szeretnék tovább fejlődni, amire kiváló lehetőséget jelent a PMFC. Az előttünk álló bajnoki szezonban igyekszem gólokkal hozzásegíteni a csapatot az eredményes szerepléshez, idővel pedig majd kipróbálnám magam magasabb osztályban is – osztotta meg gondolatait új támadónk.

Wirth Dánielt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Wirth Dániel
Születési idő: 2002.02.09.
Születési hely: Bonyhád
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 183 cm
Testsúly: 80 kg
Előző klubja: ESMTK

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram