Fontos a sikeres szezonkezdés

A szombati hazai bajnoki rajtot megelőzően klubunk megtartotta szezonindító sajtótájékoztatóját.

Klubunk péntek délelőtt az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont konferenciatermében megtartotta szezonindító sajtótájékoztatóját. Mint ismert, a PMFC július 27-én hazai közönségének támogatását élvezve vághat neki az NB III Dél-Nyugati csoport 2024/2025-ös évadának. Ezt felvezetésképpen a nyári igazolásokról, valamint a bajnoki célokról Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató, Aczél Zoltán vezetőedző, valamint a játékosok képviseletében Helesfay Donát és Hegedüs Márk adott tájékoztatást a média megjelent képviselőinek.

Az eseményen elsőként Kulcsár Árpád ragadta magához a szót, aki ismertette, hogy az elmúlt két évben az utánpótlás irányításával foglalkozott, míg idén nyártól kapott felkérést újra a felnőtt labdarúgócsapat sportszakmai igazgatói feladatkörének ellátására. Sportvezetőnk felszólalását azzal folytatta, hogy bemutatta Aczél Zoltán szakmai stábjának tagjait: az U19-es korosztály trenírozása mellett a felnőtt gárdánál pályaedzőként tevékenykedik Jásper Péter, míg Sólyom Csaba kapusedzőként, Veréb Viktor rehabilitáció edzőként, Lutz András videóelemzőként segíti vezetőedzőnk munkáját.

Ezt követően Kulcsár Árpád beszámolt a keret újjáépítéséről, ugyanis a nyári 18 távozó helyére a klub olyan labdarúgókat igazolt, akik legfőképpen pécsi, baranyai születésűek-nevelésűek, korábban bizonyítottak piros-fekete színekben, illetve rendelkeznek harmad, vagy másodosztályú rutinnal, adott esetben pedig nyertek már bajnokságot az adott osztályban. Az előző idény állományából megtartott játékosok és a fiatal tehetségek mellett eddigi 12 új érkezőt jelentett be a klub. Ennek megfelelően az új szezonnak 18 mezőnyjátékossal és 2 kapussal vág neki a PMFC.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók szemében csakis egy valami az elvárás. ami nem más, mint a bajnokság megnyerése – tért rá a célkitűzésre Kulcsár Árpád. – Mi is efféleképpen gondolkodunk, viszont szakmailag nézve még nem állt össze teljesen a csapat. Az a gárda, amely bajnokságot nyer, már az azt megelőző évben kialakítja a keret gerincét. Nálunk a társaság gyakorlatilag alig edzett együtt. Aczél Zoltánnal hosszú távú együttműködést kötöttünk, jelenleg a dobogó első három helyezését tűztük ki célul, ami egyben magában foglalja a listavezető pozíciót is. Azért dolgozunk a PMFC-nél, hogy a tabella legfelső fokát érjük el!

A siker érdekében NB III-as labdarúgócsapatunk új vezetőedzője, Aczél Zoltán hivatalosan június 28-án vette át a felnőtt együttes irányítását, aki elmondta, hogy a keret jelentős átalakulása miatt a felkészülés első két hetében nem sikerült teljes mértékben megvalósítania az elképzeléseit, illetve létszámhiány okán két edzőmérkőzést kénytelen volt visszamondani a klub. Azóta viszont már érdemi munka folyik a csapatnál, minden játékos teljes elánnal végzi feladatát, azért, hogy a befektetett energia mihamarabb minél jobb eredményekkel is párosuljon a harmadosztályú bajnoki pontvadászat során.

– Huszonnyolc edzésen, négy edzőmeccsen vagyunk túl, egy jó szellemű társaság alakult ki, amellyel nem lehet más a célunk, mint hogy feljebb lépjünk – mondta Aczél Zoltán. – A keret valóban az utolsó pillanatban állt össze, ami nem ideális, egyelőre a játékosok erőállapota sem tökéletes még, de jó képességű futballistáink vannak. Türelemre van szükség a drukkerek részéről is. Egyvalamit viszont nyugodtan ígérhetek a szurkolóknak, mégpedig, hogy a hozzáállásunkkal, a mentalitással biztosan nem lesz probléma, félni pedig senkitől sem fogunk a pályán!

Hogy mit is jelent valójában a PMFC mezében szerepelni, azt rutinos hálóőrünk, a 34 esztendős Helesfay Donát jól tudja. Pécsi születésű és nevelésű kapusunk hosszú ideje alappillére a gárdánknak, védéseivel, bravúrjaival számtalanszor elkápráztatta már a közönséget, borsot törve az ellenfél támadóinak orra alá, ráadásul a másodosztályú búcsú ellenére sem fordított hátat a klubnak. Mi több, a lokálpatrióta kapus az elsők között jelezte, hogy továbbra is piros-feketében képzeli el pályafutása folytatását.

– Kisgyerekkorom óta a PMFC-nek szurkolók, nálunk ez családi hagyomány, s amikor a karrierem úgy adta, itt védtem, s teszem ezt már hosszú ideje – árulta el Helesfay Donát. – Számomra nem volt kérdés, hogy itt folytassam. Nem titok az sem, hogy percek alatt megállapodtam a vezetőséggel. Bár az osztályváltás engem is megviselt, de sikerült időben rendezni a gondolataimat és felemelt fejjel előre tekinteni, hiszen azért dolgozunk, hogy feljebb lépjünk, minimum oda, ahol a korábbi években szerepeltünk. Ehhez minden támogatást megkapok, amit pedig a teljesítményemmel szeretném viszonozni. Bízom benne, hogy sikerült elérni a kitűzött céljainkat.

A 2024/2025-ös szezonindító sajtótájékoztató negyedik résztvevője Hegedűs Márk volt, aki július 8-a óta erősíti újra a PMFC-t. 25 éves támadónk 2019 júliusa és 2023 februárja között már kilencvennégy tétmérkőzésen erősítette a Pécset, ezalatt pedig tizennyolc találatot szerzett piros-fekete színekben. Hegedüs Márk lelkes játékával hamar belopta magát drukkereink szívébe. Közönségkedvencünk saját bevallása szerint visszatérésében fontos szerepet töltött be a klubhoz és a szurkolókhoz való kötődése. Számára tehát nem volt kérdés, hogy ismételten szerepet vállaljon a klub kötelékében.

– Újfent szeretném kifejezni hálámat a vezetőségnek, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem – vette át a szót végül szélsőnk. – Számomra sem volt kérdés a visszatérés, sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. Kötelességemnek éreztem ezt meghálálni azzal, hogy segítsem a csapatot. Osztálytól függetlenül óriási elismerés pécsi játékosnak lenni. Igyekszünk egymást is megerősíteni abban, hogy mit is jelent valójában itt futballozni. Nagyon jó szakmai munka zajlik a csapatnál, egyre inkább kialakulóban a kohézió és véleményem szerint jó után járunk a célok elérésében.

A PMFC-nek július 27-én, szombaton 17:30-kor indul az idény, a szezonnyitón az FC Dunaföldvár együttesét látjuk vendégül a Stadion utcában. Szurkoljunk együtt újra! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram