Gólparádét rendeztünk a nyitányon

Aczél Zoltán trenírozta NB III-as labdarúgócsapatunk szép gólokat szerezve, 8-0-s győzelemmel indította a 2024/2025-ös szezont.

Az NB III Dél-Nyugati csoport 2024/2025-ös kiírásának nyitófordulójában újjáalakuló labdarúgócsapatunk a tavalyi idényt az ebben az osztályban az 5. helyen záró, de a nyár folyamán szintén jelentős változásokon keresztülmenő FC Dunaföldvár gárdáját látta vendégül a Stadion utcában. A PMFC kispadján tétmérkőzésen is debütáló Aczél Zoltán vezetőedzőnk a szombat koraesti kék-fehérek elleni hazai összecsapás alkalmával a Helesfay – Lengyel, Sági, Füredi, Németh – Rabatin, Bukovics – Vas, Hegedüs, Fejős – Wirth kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Nagyjából húsz másodperccel a középkezdést követően már előnyre tettünk szert, Wirth a tizenhatos vonalánál levette a felívelt labdát, majd ballal a bal alsóba gurított, 1-0. A közelmúltban az ESMTK-tól csatlakozó támadónk a 7. percben ráadásul duplázott, mégpedig úgy, hogy egy jobboldali beadást követően a kipattanót 9-ről a léc alá vágta, 2-0. A folytatásban is együttesünk elképzelései szerint alakult a találkozó, sőt, a 18. percben ismét bevettük a vendégek hálóját. Fejős balról, a tizenhatoson belülre betörve egy védőt elfektetett és higgadtan a hosszú alsóba lőtt, 3-0.

Nem túlzás, hogy szinte minden támadásunk veszélyt rejtett magában. A 43. percben Rabatin távoli, életerős löketét tornászta ki bravúrosan a léc alól Megyeri. A szöglet után ellenben Fejőst találta üresen a labda, aki Wirthez hasonlóan duplázott a 44. percben, 4-0. Az első félidő hajrája is tartogatott még találatot, ugyanis Wirthet buktatták a Duna-partiak a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Hegedűs vállalta magára, aki nem hibázott, a bal alsóba zúdította a játékszert, 5-0. Ezzel tehát csapatunk a szünetben ötgólos vezetés birtokában vonulhatott pihenőre.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe. Ugyan a vendégek azért Kilin révén eljutottuk szépítési lehetőségig, mégis mi növeltük góljaink számát. Az 53. percben egy szabadrúgást követően sajátnevelésű támadónk, Vas fűzte át magán szép cselekkel a vendégeken, egészen az ötös vonaláig jutott, majd közelről a háló jobb felsőjébe talált. Tizenkilenc esztendős játékosunk egyúttal pályafutása első gólját szerezte a PMFC felnőtt csapatában, 6-0. A 65. percben hármas cserét hajtottunk végre: Lengyel, Hegedüs és Wirth helyére Preklet, Morvai és Tóth érkezett.

A 75. percben Bukovics helyére Bort is pályára küldte trénerünk, védőnk ezúttal támadószerepkörben mutathatta meg magát, s kis híján majdnem megszerezte a mérkőzés gólját. Balról, éles szögből leadott kísérlete azonban a felsőlécről kifelé pattant. A 82. percben utolsó cserénket is kihasználtuk, a duplázó Fejőst Szalánszki váltotta a gyepen. A 85. percben Szalánszki önzetlenül hozta ziccerbe Vast, aki szintén duplázott, 7-0. De ezzel még mindig nem ért véget a meccs, hiszen a 88. minutumban Bor is betalált, beállítva a kiütéses, 8-0-s végeredményt.

NB III Dél-Nyugati csoport, 1. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Berényi (Topálszki, Vad)
PMFC – FC Dunaföldvár 8-0 (5-0)
Gsz.: Wirth (1., 7.), Fejős (18., 44.), Hegedűs (46. – büntetőből), Vas (53., 85.), Bor (88.)

PMFC: Helesfay – Lengyel (Preklet, 65.), Sági, Füredi, Németh – Rabatin, Bukovics (Bor, 75.) – Vas, Hegedüs (Morvai, 65.), Fejős (Szalánszki, 82,) – Wirth (Tóth, 65.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

FC Dunaföldvár: Megyeri – Gesztesi (Polgár, 87.), Szita, Vasiljevic, Horváth – Zoboki L. (Balázs N., 56.), Balogh Á., Balogh B., Zoboki Á. (Berkes, 81.) – Csoma-László, Kilin (Rónaszéki, 56.). Edző: Nyilasi Bálint.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram