Lépésről lépésre haladnak

Négy nap leforgása alatt erős ellenfelekkel szemben méretette meg magát a női labdarúgócsapatunk.

Káprázatos menetelésének köszönhetően női együttesünk az előző szezonban veretlenül nyerte meg az NB II Nyugati-csoportját, kiharcolva a feljutást az élvonalba. A Simple Női Liga 2024/2025-ös idényére már Németh Zsolt edző irányításával készülnek az újonc hölgyek, akik ez elmúlt hetekben a gyakorlások és a közös programok mellett nemzetközi edzőmérkőzéseket is játszottak.

A lányok előbb hazai pályán a román másodosztályba visszalépő Temesvárt győzték le magabiztosan. Játékosaink közül az előző szezonban gólkirályi címet szerző Égi Barbara duplázott, míg mellette Turi Bori, Farkas Jázmin és Troll Viktória is kivette a részét a gólgyártásból, nyári igazolásaink közül belarusz válogatott középpályásunk, Belaya Valeryia pedig mesterhármast ért el a lila-fehérek ellen.

Pár nap leforgása alatt újabb rangos edzőpartnerrel találták magukat szemben a hölgyek, akik második nyári előkészületi összecsapásuk alkalmával a szerb élvonalban szereplő Vojvodinát fogadták. A nagy hőségben csapatunk továbbra is próbálta az edzésen gyakoroltakat megvalósítani, a szintén jó erőkből álló vajdaságiak viszont kétszer élesebbnek és pontosabbnak bizonyultak a kapunk előtt.

– Mindkét felkészülési meccsünkön arra fektettük a hangsúlyt, hogy a keret összes játékosa kellő meccsterhelést kapjon és a begyakorolt taktikai elemeket elsajátítsák. Összességében elégedett lehetek, még ha a legutóbb nem is párosult góllal a játékunk. Nagyon jól dolgoznak a lányok, odateszik magukat, látszik rajtuk az elhivatottság és a tudatosság – árulta el Németh Zsolt.

Női labdarúgócsapatunk edzője hozzátette, a játékosok látványos fejlődésen mennek keresztül a játékosok az elmúlt hetekben. Trénerünk stábjával karöltve a felkészülés során különösen fontos szerepet szán annak, hogy a lányok fokozatosan ráhangolódjanak az augusztus 24-én kezdődő NB I-re, amely a másodosztályhoz képest sokkal gyorsabb és fizikálisabb színvonalat képvisel.

A célok elérésének érdekében a PMFC hamarosan a Fekete-tenger partjára, Konstancában utazik. Az edzőtábor során csapatunk megmérkőzik a román bajnokságot toronymagasan megnyerő és BL-ben induló FC Farul Constanța együttesével, ami egyúttal remek erőfelmérőnek ígérkezik, majd a hazatérést követően a tervek szerint további edzőmeccsek is szerepelnek a programban.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécs, Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont
PMFC – Politechnica Timisoara (román) 8-0 (4-0)
Gólszerzők: Belaya (3), Égi (2), Turi, Farkas, Troll
PMFC: Bednar – Bocz, Bolboaca, Vasile, Gyánó – Krisztián, Kiss G., Belaya, Farkas – Égi, Turi
Cserék: Balogh, Rituper, Troll, Hajdú, Kiss E., Spiel, Máté, Kövesdi. Edző: Németh Zsolt

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécs, Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont
PMFC – ZFK Vojvodina (szerb) 0-2 (0-2)
PMFC: Bednar – Bocz, Bolboaca, Vasile, Gyánó – Spiel, Kiss G., Belaya, Farkas – Égi, Turi
Cserék: Balogh, Rituper, Hajdú, Kiss E., Krisztián, Máté, Kövesdi. Edző: Németh Zsolt

Fénykép: Sz. Lajos/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram