MMK: Egygólos siker és továbbjutás

Csapatunk Tóth Zoltán góljával 1-0-s vendégsikert aratott Kakasdon és egyben továbbjutott a kupában.

Aczél Zoltán vezette NB III-as labdarúgócsapatunk bő egy héttel a bajnoki rajtot követően a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös kiírásában is megkezdte szereplését. A rangos sorozat 1. fordulójában a PMFC a Tolna vármegyei I. osztályban szereplő Kakasd SE vendégeként lépett pályára, mégpedig a Varasdi – Sági, Preklet, Füredi, Németh – Zvara, Rabatin – Vas, Hegedűs, Fejős – Tóth összeállításban. A tolnai község zöldmezes együttese elleni párharc kiváló hangulatban zajlott, köszönhetően a nagyszámban elutazó fanatikusainknak.

Az erőviszonyoknak megfelelően már a kezdősípszótól a saját kapujának szegeztük a kakasdiakat, akik betömörülve, többször is önfeláldozó módon védekeztek, megakadályozva együttesünket a gólszerzéstől. Emellett a gyep egyenetlensége sem kedvezett a játékunknak, ugyanakkor pécsi lehetőségekben nem szűkölködött a harcias találkozó. Az első félidő során végül aztán nem tudtuk feltörni defenzív házigazdáinkat, emiatt aztán gólnélküli döntetlennel fordultunk.

A szünetet követően a 63. percben azonban megszereztük a vezetést, egy baloldali szögletet követően Tóth elé került a labda, aki jobbról, 15-ről laposan a kakasdi háló közepébe lőtt, 0-1. Bár a második játékrész során növelhettük volna előnyünket, újabb találat már nem született, de ezzel együtt is sikeresen kiharcoltuk a továbbjutást. Nyáron újjáalakuló együttesünk legközelebb augusztus 7-én, szerdán 17:30-kor lép pályára, a bajnokság 2. körében a Szekszárdi UFC vendégei leszünk.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló
Kakasd SE Sporttelep, 350 néző. Vezette: Fehérvári (Csákó, Szomjú)
Kakasd SE – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Tóth (63.)

PMFC: Varasdi – Sági, Preklet (Szalánszki, 46.), Füredi, Németh (Bor, 66.) – Zvara, Rabatin – Vas, Hegedűs (Bachesz, 83.), Fejős (Wirth, 46.) – Tóth (Morvai, 66.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram