Tapasztalt belső védő csatlakozott

Tizennegyedik nyári igazolásunk, a 28 esztendős Ikonomou Konstantinos kölcsönbe érkezik Kozármislenyből.

Klubunk a 2024/25-ös szezont felvezető sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a védelmet és a középpályát szeretné tovább erősíteni. Ennek érdekében nemrég szerződtettük Zvara Leventét, aki védekező középpályásként már bemutatkozott a Kakasd elleni kupameccsen, a hátvédsorba pedig újonnan köszönthetjük Ikonomou Konstantinost, akire belső védőként számíthat Aczél Zoltán vezetőedzőnk.

A görög-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó 1996-ban született Budapesten, a futball alapjainak elsajátítását a Pénzügyőrnél kezdte, majd a Vasas és az MTK utánpótlásában nevelkedett. A kék-fehérek akadémiáján hat éven át, egészen az U21-es korosztályig bezárólag szerepelt. Ezzel párhuzamosan pályára lépett a görög U16-os, U17-es, U18-as és U19-es válogatottban.

Felnőtt pályafutását 2016 márciusában az akkor NB III-as Budafok együttesében kezdte meg, majd a másodosztályú SZEOL-ban játszott egy teljes idényen keresztül. Ikonomou Konstantinos ezt követően a nemzetközi rutinszerzés céljából a görög másodosztályú Ergotelis gárdájához igazolt, ahol két szezonja során a helyi futballkultúra alapos megismerése mellett rengeteget fejlődött.

Ikonomou Konstantinos a PMFC tizennegyedik nyári érkezője. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Útja a görögöktől a szlovák Super Liga II-es Somorja csapatához vezette. 2023-ban Magyarországra visszatérve az NB II-es Soroksárban kamatoztathatta játéktudását, mígnem idén januárban a HR-Rent Kozármisleny szerződtette le. A 28 esztendős belső védő a háromoldalú megállapodás értelmében a 2024/2025-ös bajnoki idény végig kölcsönben segítheti NB III-as labdarúgócsapatunkat.

– A pályafutásom szempontjából jelenleg a legjobb döntést hoztam, egyúttal pedig segíthetem a céljai elérésében a PMFC-t. Tavasszal volt lehetőségem együtt dolgozni Aczél Zoltánnal, aki nemrég jelezte is, hogy szeretné, ha csatlakoznék a Pécshez. Ez mindenképpen sokat nyomott a latban. Örülök, hogy a Klubhoz kerültem, igyekszem mindent megtenni a sikeres szereplésért – árulta el belső védőnk.

Ikonomou Konstantinost szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Ikonomou Konstantinos
Születési idő: 1996.03.16.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: görög-magyar
Poszt: védő
Magasság: 186 cm
Testsúly: 80 kg
Mezszám: 24
Előző klubja: HR-Rent Kozármisleny (kölcsönben)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram