Nagybányai kupagyőzelem

Leány U13-as és U14-es csapatunk hibátlan mérleggel nyerte meg az Erasmus Projekt támogatásával megvalósuló Summer Cup-ot.

Az Erasmus Projekt keretén belül a PMFC Női Akadémia U13-as és U14-es korosztályú együttese az augusztus 9-11. között Nagybányán megrendezett Summer Cup elnevezésű leány nemzetközi tornára látogatott, ahol a PMFC mellett a román United Bihor, a CS Il Calcio Satu Mare, a Star Junior Baia Mare, valamint az ACS Dream Team București csapata lépett pályára.

– A lányok a négy, egyaránt megnyert meccsen nyújtott tudatos és jó megoldásokkal tarkított játékukkal rengeteg elismerésben részesültek. Emellett úgy gondolom, hogy a csapatot elkísérő szülőknek is felejthetetlen élményt okozott az együtt töltött három nap. Összességében nagyon hasznos és szenzációs körülmények között zajló rendezvényen vagyunk túl – mondta Tallósi Zoltán, edző.

A Summer Cup-on első helyen záró PMFC U13-U14-es csapatának játékoskerete: Csík Zenta, Minorics Norina, Razsics Zoé, Szogi Nóri, Tóth Zolna, Troll Viktória, Imre Zselyke, Orlovics Lia. Edző: Tallósi Zoltán. Vezetők: Bolboaca Augustin, Bolboaca Alina.

A focikupával párhuzamosan a klubok delegációi szakmai előadások formájában ismerkedhettek meg egymás utánpótlás-képzési rendszerével. A Pécsnél zajló magas színvonalú pre-akadémiai munkát a PMFC részéről Bolboaca Augustin mutatta be, illetve a szülőkkel folytatott kötetlen hangvételű beszélgetések során előtérbe kerül a lányok sportban való támogatásának fontossága is.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram