MMK: Magabiztos siker Somogysárdon

Aczél Zoltán vezzette labdarúgócsapatunk a Somogysárd vendégeként aratott 9-1-es győzelmével jutott tovább a kupában.

NB III-as labdarúgócsapatunk szombat délután idegenben, a Somogy vármegyei I. osztályban szereplő Somogysárd SE otthonában lépett pályára a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában. Aczél Zoltán vezetőedzőnk a zöld-fehérek ellen ezúttal a Varasdi – Sági, Preklet, Ikonomou, Füredi – Rabatin, Zvara – Hegedüs, Ócsai, Fejős – Tóth összeállításban küldte hadba a PMFC-t. A tikkasztó hőségben kezdődő mérkőzésen hamar góllá érett a játékunk, a 6. percben előbb Fejős távoli löketét tolta ki Horváth, ám a kipattanóra érkező Tóth kissé jobból a háló bal felső felébe belsőzött, 0-1.

Alig három minutummal később megdupláztuk előnyünket. Egy védelmi hibát kihasználva Tóth fordulatból gurított közelről vendéglátóink üresen maradó kapujába, 0-2. A 30. percben ismét együttesünk talált be. Sági futott fel a jobbszélen, középre tálalása elment ugyan Tóth előtt, ám a túloldalon érkező 17 esztendős sajátnevelsű középpályásunk, Ócsai higgadtan értékesítette az előtte adódó lehetőséget, 0-3. A 41. percben szépítettek a hazaiak, Páger büntetőjére jó irányba vetődött el Varasdi, kapusunk azonban nem tudta kitolni a jobb alsóba tartó játékszert, 1-3.

A szünetet kihasználva két helyen frissített trénerünk, aki Preklet helyére Szalánszkit, míg Hegedüs helyett Bort cserélte be. A térfélcserét követően nem változott a játék képe, rendületlenül támadva igyekeztünk tovább növelni a két csapat közti különbséget. Helyzeteink ellenére sokáig nem született úhabb gól a második félidőben, ellenben a 62. percben ismételen kettőscserét hajtottunk végre, amikor is két támadó, Vas és Wirth érkezett Fejőst és Zvarát váltva. A 65. percben aztán jött a sorrendben negyedik piros-fekete gólt, amit Tóth bal belsővel helyezett a háló bal felébe, 1-4.

Nem álltunk le ezután sem, ráadásul a 67. minutumban Szalánszki is feliratkozott a gólszerzők közé, 1-5. A csapatunkat szép számmal elkísérő szurkolók a 74. percben Tóth negyedik találatának tapsolhattak, sőt, a 82. percben Wirth, is betalált, a 86. percben, majd a 89. percben pedig Szalánszki ért el mesterhármast, beállítva 9-1-es győzelmünket, ezzel végérvényesen eldöntve továbbjutásunkat a sorozatban. A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását – ahol már az NB II-es és az NB I-es gárdák is érdekeltté válnak – augusztus 26-án, hétfőn 18:10-től tartják és élőben közvetítik majd az M4 Sporton.

MOL Magyar Kupa, 2. forduló
Somogysárd SE Sporttelep 200 néző. Vezette: Holczbauer (Keszthelyi, Huszár)
Somogysárd SE – PMFC 1-9 (1-3)
Gsz.: Páger (42. – 11-esből), ill. Tóth (6., 9., 65., 74.), Ócsai (30.), Szalánszki (67., 86., 89.), Wirth (82.)

PMFC: Varasdi – Sági, Preklet (Szalánszki, 46.), Ikonomou, Füredi (Bachesz, 78.) – Rabatin, Zvara (Wirth, 62.) – Hegedüs (Bor, 46.), Ócsai, Fejős (Vas, 62.) – Tóth. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram