Női akadémiánkról az NB I-be!

Öt sajátnevelésű és még mindig akadémista korú leány labdarúgónk esett át az NB I-es tűzkeresztségen.

Amint arról beszámoltunk, pontszerzéssel kezdte első osztályú szereplését a PMFC női labdarúgócsapata, amely Simple Női Liga NB I szezonrajtján a Szekszárd WFC-vel játszott hazai pályán 0-0-s döntetlent, ráadásul a tolnaiak ellen öt sajátnevelésű és még mindig akadémista korú játékosunk mutatkozott be a piros-feketék között az élvonalban.

Kezdve a felsorolást a 15 esztendős Turi Borival, aki mellett szintén kezdőként lépett pályára a szekszárdiak ellen az egyaránt 18 éves Bolboaca Karina, Bódis Lili és Égi Barbara, valamint a második félidőben csereként hozzájuk csatlakozott a 16 esztendős Máté Nóra. A PMFC Női Akadémia növendékei boldogan osztották meg gondolataikat NB I-es debütálásukról.

Bolboaca Karina (hátvéd): ”Amikor 7 évvel ezelőtt elkezdtem futballozni, eszembe sem jutott volna, hogy ilyen fiatalon el tudok majd jutni a legmagasabb szintre. Leírhatatlan érzés volt pályára lépni, az egész addigi munkám lepergett a szemem előtt. Számomra minden NB I-es meccs óriási lehetőség a tapasztalatszerzésre, úgyhogy bennem van a további bizonyítási vágy.”

Bódis Lili (hátvéd): ”Örülök, hogy hazai pályán tudtam először pályára lépni az NB I-ben. Sajnálom, hogy a helyzeteinket nem tudtuk végül kihasználni, ugyanakkor örülök annak, hogy egy pontot itthon tudtunk tartani a szezonnyitón. Végtelenül boldog vagyok, hiszen egy álmom vált valóra azzal, hogy az élvonalban futballozhatok.”

Égi Barbara (támadó): ”A meccs előtt volt bennem némi izgatottság, viszont amint elkezdődött a meccs, teljesen megnyugodtam és éreztem, hogy minden rendben lesz. Hatalmas öröm volt pályára lépni, pláne, hogy az első meccsünkön máris pontot szereztünk, ami külön is nagyon jó érzés volt. Egy álmom teljesült be, s most jöhet a következő lépcsőfok.”

Máté Nóra (védő): ”Számomra örök emlék marad, hogy 16 évesen debütálhattam az NB I-ben, főleg saját közönségünk előtt a Stadion utcában. Nagyon jó érzéssel léptem pályára, hálás vagyok a stábnak és csapattársaknak, hogy bíznak bennem. Továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy fejlődjek és minél több játékpercet kapjak a bajnokságban.”

Turi Bori (támadó): ”Először is nagyon örültem, hogy kezdőként léphettem a pályára. Sajnos a győzelem nem jött össze, de a következő találkozón már befogjuk rúgni az adódó helyzeteinket. Nagyon hálás vagyok az edzőimnek és a csapatnak, hogy bíztak bennem és végigjátszhattam pályafutásom első NB I-es mérkőzését.”

Női akadémiánk továbbra is azon dolgozik, hogy minél több játékost tudjon feladni az első csapatnak. A PMFC-nél zajló képzés eredményességét bizonyítja, hogy a zömében sajátnevelésűekből álló női gárdánk az előző idényben veretlenül nyerte meg a másodosztályú pontvadászatot, s a tavalyi keret gerincét egyben tartva immár a legmagasabb osztályban szerepelhetnek leány kiválóságaink.

Fénykép: Szőke Lajos/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram