Három pont a Dunaharaszti ellen

Hazai pályán szerezte meg szezonbeli negyedik bajnoki győzelmét a PMFC, amely 2-0-ra felülmúlta a Dunaharaszti MTK együttesét.

NB III-as labdarúgócsapatunk Pakson aratott hétközi győzelmét követően vasárnap ismét pályára lépett a bajnokságban. Aczél Zoltán vezette együttesünk szeptember 1-jén, Pécs város napján a Dunaharaszti MTK gárdáját fogadta a Dél-Nyugati csoport 6. fordulójában. A kék-fehérek elleni összecsapáson vezetőedzőnk a Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi – Szalánszki, Morvai, Zvara, Rabatin, Vas – Fejős, Tóth kezdőnek szavazott bizalmat. Trénerünk ellenben nem számíthatott Némethre és Prekletre, előbbi sérülés, utóbbi betegség miatt nem volt bevethető.

A tikkasztó hőségben zajló találkozón jobbára a mieink irányították a játékot, mégis az első komoly védést Helesfaynak kellett bemutatni, aki a 13. percben Balogh próbálkozását vetődve tolta ki szögletre. A 15. minutumban ellenben Sinkó is látványosan védett, a vendégek hálóőre Tóth csúsztatását hárította nagyot nyújtózva a gólvonal előtt. A 35. percben, ha némi szerencsével is, de előnyre tettünk szert. A Dunaharaszti kapuja előtti nagy tömörülés közepette Sinkó ütött bele a labdába, ami Kovács-Galavics testéről a gólvonalon túlra pattant, 1-0.

Egygólos vezetésünk birtokában nem kellett sokat várni újabb helyzetünkig, ugyanis az 51. percben Szalánszki a tizenhatos baloldali csücskének közeléből tekert a hosszú felső irányába, azonban Sjnkó elvetődve kitudta piszkálni a játékszert. Ezt követően is nyomás alatt tartottunk vendégeinket, az 58. percben a nem sokkal előtte becserélt Hegedüs gyakorlatilag első labdaérintéséből betalálhatott volna, azonban támadónk jobbról leadott lapos próbálkozásánál Sinkó lábbal mentette meg csapatát az újabb bekapott találattól.

A gyakorlatilag teljesen egyoldalúvá váló mérkőzésen együttesünk rendületlenül próbálkozott végérvényesen eldönteni a három pont sorsát. A 77. percben Fejős egy átvételt követően fordult kapura, 17-ről a bal felső felé lőtte a labdát, ám Sinkó sokadik bravúrját mutatta be. Az ezt követő szöglet nyomán Tóth lövését blokkolta egy vendég védő a kapu torka előtt. A hosszabbításban a csereként érkező Bor talált be a bal alsóba, így csapatunk 2-0-ra nyerni tudott a Dunaharaszti MTK ellen. Folytatás szeptember 8-án, a BFC Siófok vendégeként.

NB III Dél-Nyugati csoport, 6. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Bálint (Németh, Szabó)
PMFC – Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)
Gsz.: (Kovács-Galavics, 35. – öngól), Bor (92.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi – Szalánszki (Bor, 70.), Morvai (Ócsai, 70.), Zvara (Hegedüs, 56.), Rabatin, Vas – Fejős (Wirth, 79.), Tóth Z.. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Dunaharaszti MTK: Sinkó – Csizmadia, Szalai, Kanizsai (Tóth Zs., 67.) – Vitányi (Bokros,86.), Ferkel, Kovács-Galavics, Tóth F., Kiss (Szmola, 61.) – Balogh (Óber, 61.), Bata. Vezetőedző: Ughy Márk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram