Daru Bencével erősödik a támadószekció

A 30 éves korábbi gólkirály rutinja sokat érhet a jövőben NB III-as labdarúgócsapatunknál.

Klubunk mindenben megállapodott a szabadon igazolható Daru Bencével, melynek értelmében a 30 esztendős, robusztus felépítésű támadó a PMFC-ben folytatja pályafutását. A 195 cm magas játékos 1994. június 5-én, Budapesten látta meg a napvilágot. A labdarúgás alapjait szülővárosában sajátította el, majd 2008-tól a Honvéd akadémiáján nevelkedett. A kispestiek utánpótlásából felkerülve 2012-ben mutatkozott be a felnőttek között vörös-feketék második számú csapatában, nem sokkal később pedig megszerezte első góljait is az NB II-ben.

Daru Bence ezt követően Siófokon növelte tovább másodosztályú mérkőzéseinek, illetve találatainak számát, majd Zalaegerszegre igazolt. A ZTE színeiben a 2015/2016-os bajnokságban 22 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, elhódítva ezzel az NB II-es gólkirályi címet. Később a Paks játékosaként 13 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt szerzett. A támadó ezek után szerepelt Győrben, Nyíregyházán, utóbbi gárda érintésével tette át székhelyét Csákvárra, ahol két és fél szezon alatt 20 gólig jutott a Merkantil Bank Ligában.

Daru Bence a PMFC tizenötödik nyári érkezője. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A rutinos labdarúgót 2021-ben az élvonalba jutásért rendre harcba szálló Szeged csábította magához, a Tisza-partiaktól ellenben 2023. januárjában kölcsönbe került Kozármislenybe. A kék-fehéreknél alaposan kivette a részét abból, hogy meghosszabbítsák NB II-es tagságukat, ennek köszönhetően pedig idővel végleg a mislenyiek játékosává vált. Daru Bence a most futó NB II-es szezonban három találkozón kapott lehetőséget. A szabadon igazolhatóvá váló labdarúgó egyúttal új fejezetet nyitott pályafutásában, s immár a PMFC sikereiért küzdhet a pályán.

– Örülök, hogy itt lehetek. A korábbi években többször megkeresett a klub, az élet pedig most úgy adta, hogy a beszélgetés végén aláírásra is sor került. Könnyebbség, hogy a csapattársak zömével már játszottunk együtt, miként Aczél Zoltánnal is jól ismerjük egymást. Tudom, hogy mit követel meg és milyen módszerei vannak. Tisztában vagyok azzal is, hogy egy támadót a góljai minősítenek. Azon leszek, hogy a játékommal segítsem a PMFC-t, és közösen érjük el a szezon végére kitűzött célokat – árulta el újdonsült támadónk, akinek rutinja sokat érhet a jövőben csapatunknak.

Daru Bencét szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Daru Bence
Születési idő: 1994.06.05.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 195 cm
Testsúly: 97 kg
Mezszám: 29
Előző klubja: HR-Rent Kozármisleny

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram