A tavalyi bronzérmest fogadjuk

A női labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton 17 órai kezdettel a PMFC az MTK Budapestet látja vendégül a Stadion utcában.

Újoncként jól indult női NB I-es labdarúgócsapatunk számára a Simple Női Liga 2024/25-ös szezonja. Németh Zsolt vezette együttesünk a Szekszárd ellen 0-0-s döntetlennel kezdte a bajnokságot, majd 3-0-ra nyert Szegeden. A folytatás sem ígérkezik könnyebbnek, hiszen a jelenleg 4 ponttal a tabella 5. fokán álló pécsiek az élvonalbeli pontvadászat 3. körében a korábbi 8-szoros bajnok, 4-szeres kupagyőztes, az előző kiírást bronzérmesként záró, jelenleg 3 ponttal a táblázat 6. fokán tanyázó MTK Budapest csapatával néznek szembe szombaton 17:00-tól a PMFC Stadionban.

A dobogóra idén is jó eséllyel pályázó fővárosi kék-fehérek a rajt során nagy csatában 2-0-ra alulmaradtak ugyan az FTC elleni rangadón, ám Makrai László tanítványai legutóbb 5-0-s vereséget mértek a szintén frissen a legmagasabb osztályba felkerülő Honvédot. Az MTK Budapest keretét több nemzetközi és válogatott rutinnal rendelkező játékos erősíti, köztük Vágó Fanny, aki 146 mérkőzésével a női nemzeti csapat csúcstartójának számít, de említhetnénk még Siklér Kingát és Zádori Bernadettet, utóbbi korábban évekig a BL-ben induló St. Pölten színeiben játszott.

Rajtuk kívül szintén komoly erőt képvisel a 17-szeres szerb válogatott Vajda Orsolya, valamint Palama Maria, aki pedig felnőtt szinten 33-szor lépett pályára a görög nemzeti csapatban. A IX. kerületeik kezdőcsapatának meghatározói között nem mehetünk el szó nélkül Molnár Adelina és Murár Viktória mellett sem, a támadó és a középpályás klubjuk mellett a női U19-es válogatottban is alapembernek számítanak. Az MTK Budapest hálóját pedig a pécsi kötődéssel is rendelkező Erős Evelin védi, akit a HLSZ díjátadóján az előző idény legjobb kapusának választottak meg.

– A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, amely minden évben harcban áll a bajnoki címért és a kupagyőzelemért. Keretüket rutinos játékosok alkotják, köztük a magyar mezőny egyik legjobbja, Vágó Fanny is náluk futballozik. Újonc létünkre ez a mérkőzés a tapasztalatszerzésére is nagyon jó alkalmat kínál, ugyanakkor nagyon fontos lesz, hogy végig szervezettek legyünk, emellett bátran kell majd játszanunk, a végén pedig meglátjuk, mindez mire lesz elegendő – fogalmazott a hétvégi hazai összecsapás kapcsán Németh Zsolt, a PMFC edzője.

A szeptember 7-én, szombaton 17:00 órakor kezdődő PMFC – MTK Budapest (élő stream az MLSZ TV YouTube-csatornáján) mérkőzésre a hazai szurkolók a Szigeti út felőli 5-ös, a vendégszurkolók a 7-es pénztárban válthatnak jegyet egységesen 1000 forintért, míg a 14 éven aluliak és a 65 esztendő felüliek ingyenes a belépés. A pénztárban ezúttal is megvásárolhatók a női NB I-es szezonbérletek. A teljes árut 10 000, a regisztrációs bérlet pedig 2000 forintért kínáljuk. Fontos, hogy a hazai szurkolók számára az 5-ös, a vendégszektorba pedig a 7-es kapu kerül megnyitásra.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram