Nem sikerült a bravúr az MTK ellen

A tapasztaltabb, erősebb kerettel bíró MTK Budapest elvitte a három pontot női NB I-es csapatunk otthonából.

Női NB I-es labdarúgócsapatunk múlt hétvégén Szegeden szerezte meg szezonbeli első bajnoki győzelmét, melynek köszönhetően Németh Zsolt vezette újonc alakulatunk a tabella 5. helyéről várhatta az előző kiírást bronzérmesként záró MTK Budapest elleni hazai összecsapását a Simple Női Liga 3. fordulójában. Trénerünk a szombat esti találkozó alkalmával a Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper – Kiss, Vasile, Spiel – Farkas, Turi, Belaya kezdőnek szavazott bizalmat.

Jól szellemiségben kezdte együttesünk a találkozót, a 10. percben komoly gólszerzési lehetőségünk adódott. Ekkor Vasile jobbról érkező keresztlabdáját Farkas vette le mellel, a menteni igyekvő Zágor nem tudott felszabadítani előle, támadónk így kapura törhetett, ráadásul 18-ról el is vállalta a lövést, azonban Varga előrevetődve hárítani tudott. A 23. percben aztán a vendégek is veszélyeztettek, ám Molnár jobbról, éles szögből leadott lökete elgurult a jobb alsónk előtt.

A 29. minutumban ellenben vezetéshez jutott az MTK, miután egy kisszögletet követően a női A-válogatott rekordere, Vágó beadását az ötös vonaláról a 33-szoros görög válogatott mérkőzéssel bíró Palama a hálónkba fejelte a labdát, 0-1. A félidő vége előtt aztán egy káprázatos találattal egyenlítettünk, egy szöglet után lecsorgó labdát Kiss gyűjtött be, amit egy igazítás után jobbal, a tizenhatos bal csücskének magasságából a védhetetlenül tekert a hosszú felsőbe, 1-1.

A térfélcsere után ismét a fővárosiak kerültek előnybe, az 53. percben balról Pataki tálalt középre, az s érkező Vágó az ötösről a hálóba belsőzött, 1-2. A vendégek korábbi 146-szoros válogatott támadója pár perc leforgása alatt egyúttal duplázni tudott, az 55. minutumban ugyanis megszerezte önmaga második, míg csapata harmadik találatát a PMFC otthonában, 1-3. A 65. percben Palama fejese Vajdáról pattant a kapuba, ezzel pedig tovább növelték a vizitáló kék-fehérek előnyüket, 1-4.

A 77. percben szorosabbá tehettük volna az eredményt, hiszen egy szép ellentámadás során Farkas tüzelhetett kissé balról, 15-ről, ám Varga bravúros módon szögletre tudta tolni a bal alsóba tartó játékszert. A hajrában Kőmíves és Égi előtt is adódott helyzet, újabb találat végül nem született a mérkőzésen, így női NB I-es csapatunk elszenvedte első vereségét a 2024/25-ös szezonban, míg az MTK Budapest kétmeccsesre duzzasztotta győzelmi sorozatát. A PMFC a következő fordulóban az Astra HFC otthonában javíthat.

Simple Női Liga NB I., 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Alafi (Jakab, Dr. Bencze)
PMFC – MTK Budapest 1-4 (1-1)
Gsz.: Kiss (41.), ill. Palama (29.), Vágó (53., 55.), Vajda (65.)

PMFC: Bednar – Bódis (Kövesdi, 85.), Bolboaca, Bocz, Rituper (Gyánó, 91.) – Kiss, Vasile (Máté, 75.), Spiel (Égi, 46.) – Farkas J. (Kőmíves, 85.), Turi, Belaya. Edző: Németh Zsolt.

MTK Budapest: Varga – Legendás (Tenyei-Tóth, 46.), Vajda (Farkas P., 79.), Palama, Pataki (László, 66.) – Bokor, Zágor – Mészáros (Murár, 66.), Siklér, Molnár (Szabó, 46.) – Vágó. Vezetőedző: Makrai László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram