A hajrában kapott gól döntött

Hiába álltunk végig közelebb a győzelemhez, 1-0-s vereséget szenvedtünk a BFC Siófok vendégeként.

Aczél Zoltán vezette NB III-as labdarúgócsapatunk a BFC Siófok vendégeként lépett pályára a Dél-Nyugati csoport 7. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A Balaton-partiak otthonában trénerünk a Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor – Szalánszki, Fejős, Ócsai, Rabatin – Wirth, Tóth kezdőnek szavazott bizalmat. A siófoki összecsapás kiváló hangulatban zajlott, köszönhetően nagyszámban elutazó drukkereiknek, akik szinte hazai pályát teremtettek szurkolásukkal.

Az első bő negyedórában saját kapujuk elé szorítottuk a tiszta fehér szerelésben játszó siófokiakat, akik ellen szép támadásokat vezetve több ígéretes helyzetet is kialakítottunk, azonban nem sikerült ezeket gólra váltanunk. A 21. percben ellenben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, miután Králik ütközte le a hazai térfél középén Tóthot, aki az ápolást követően nem tudta folytatni a játékot, helyére pedig Daru érkezett, újdonsült csatárunk egyben debütált a PMFC színeiben.

A 32. percben egy hajszálon múlott csupán előnyünk megszerzése. Wirth harcolt meg egy labdáért a vendégkispad előtt, majd balról középre ívelt a két védő szorításából jó üzemben kilépő Darunak, aki 14-ről a háló bal felét célozta meg, Hutvágner már tehetetlen volt, azonban a labda a bal kapufa tövéről kifelé pattant. Sőt, a 38. minutumban Daru átadásából Wirth került helyzetbe, ám támadónk 11-ről, balról, éles szögből leadott lövése elszállt keresztbe a hazai háló előtt.

Bár támadásban maradtunk, ennek ellenére az első félidő hosszabbításában a somogyiak is kapufáig jutottak. A 47. percben Major a tizenhatosra balról betörve a menteni igyekvő Sági és Ikonomou között jobbal, laposan eltekerte a játékszert a hosszú irányába, amire jó irányba vetődött el Helesfay, ám végül szerencsénkre a bal oldalkapufa megmentette csapatunkat a kapott góltól, így aztán nem született találat az élvezetes futballt hozó első játékrész során.

A térfélcserét követően Balogh szabadrúgásából az előrevetődő Králik fejelte jócskán méterekkel a kapunk mellé a labdát. Az 58. percben a pillanatokkal előtte becserélt Vas gyakorlatilag első labdaérintéseiből betalálhatott volna, azonban a siófoki védelem, ha üggyel-bajjal is, de feltudott szabadítani sajátnevelésű támadónk elől az ötösön belül. A 64. percben Wirth passzából Daru hiába belsőzött közelről a BFC Siófok kapujába, a partjelző lest intett zászlajával.

Szinte fotószalagon érkeztek újabb helyzeteink, a 67. percben Bor estében próbálkozott, ám Hutvágner bravúrt bemutatva kitudta ütni a gólba tartó labdát. Az esethez hozzátartozott, hogy Németh hátulról becsúszva zökkentette ki védőnket, azonban Muhari nem látta tizenegyesgyanúsnak a büntetőterületen belüli szerelést. A 77. percben balról végezhettünk szabadrúgást, amit Fejős tekert a hosszú felé, ahol Daru fejelhetett, megpattanó bólintása nyomán a labda a bal kapufáról jött ezúttal is kifelé.

Hiába álltunk a mérkőzés folyamán végig közelebb a győzelemhez, végül egy tévesen megítélt bedobást követően Mayer talált be a hálóba, így 1-0-s vereséggel zárult a siófoki bajnoki összecsapásunk. NB III-as labdarúgócsapatunk két sikerrel megvívott kört követően maradt pont nélkül, javításra pedig majd két hét múlva lesz lehetőség, legközelebb ugyanis a MOL Magyar Kupában érdekelt ismét a PMFC, amely szeptember 14-én, szombaton 18:00-kor a Szentlőrincet fogadja a Stadion utcában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Muhari (Baghy, Vad)
BFC Siófok – PMFC 1-0 (0-0)
Gsz.: Mayer (90.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor – Szalánszki (Vas, 57.), Fejős (Hegedüs, 78.), Ócsai (Morvai, 78.), Rabatin – Wirth (Bukovics, 78.Ö, Tóth (Daru, 21.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram