Gólzáporos siker az Astra otthonában

Turi Bori négy gólpasszig jutott, női NB I-es csapatunk 4-0-ra nyerte meg üllői bajnokiját.

Újonc női NB I-es labdarúgócsapatunk a Simple Női Liga 4. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén az Astra HFC vendégeként lépett pályára. Németh Zsolt edzőnk a múlt hétvégi MTK elleni hazai találkozóhoz képest egy helyen változatott a kezdőcsapat összeállítását illetően, Spiel Alexa helyett ezúttal az előző idényben gólkirályi címet szerző Égi Barbara kapott lehetőséget, aki félórányi játékot követően a vezetés megszerzésével hálálta meg a bizalmat. A 31. percben Turi Bori kiugratásából támadónk előbb kicselezte a hazaiak kapusát, majd az üresen tátongó hálóba passzolta a labdát, 0-1.

A második félidőben ismét a 15 esztendős Turi Bori jeleskedett az előkészítésben. Az 50. percben sajátnevelésű játékosunk jobb oldali beadását a középen érkező Farkas értékesítette, 0-2. Nem kellett sokáig várni az újabb pécsi találatra, hiszen a 63. minutumban a jobbszélen Turi Bori védőjéről lefordulva beívelte a labdát, amit belarusz válogatottunk, Belaya Valerya fejelt az üllőiek kapujába az ötösön belülről, 0-3. A kiváló formában játszó Turi Bori a 73. percben negyedik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal visszakészített labdáját Kiss Gabriella tekerte jobbal a tizenhatos vonalról a bal felsőbe, 0-4.

Női NB I-es labdarúgócsapatunk a mérkőzés utolsó negyedórában is közel állt ahhoz, hogy tovább növelje a házigazdák elleni előnyét, azonban helyzeteink ellenére végül nem született újabb találat az Astra HFC otthonában, ahonnét fölényes teljesítményt nyújtva megérdemelten, kapott gól nélkül hoztuk el a bajnoki győzelemért járó három pontot. Az immár szezonbeli második sikerüket arató piros-fekete hölgyek legközelebb szeptember 21-én, szombaton 16.00-tól az hozzájuk hasonlóan 7 ponttal rendelkező szombathelyi Viktória FC-t látják vendégül a PMFC Stadionban.

– A nem éppen ideális állapotú pályán a csapat a tizenötödik perctől átvette az irányítást és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik odatették magukat az Astra ellen. Sikerünk ellenére maradunk alázatosak és dolgozunk tovább, hogy elérjük a célunkat – értékelt a győztes összecsapást követően Németh Zsolt, a PMFC edzője.

Simple Női Liga NB I, 4. forduló
Üllő, Városi Sporttelep. Vezette: Sovány (Jávorka, Kovács)
Astra HFC – PMFC 0-4 (0-1)
Gsz.: Égi (31.), Farkas (50.), Belaya (63.), Kiss (73.)

PMFC: Bednar (Ronta, 88.) – Rituper (Kömíves, 66.), Bolboaca, Bocz, Bódis (Kövesdi, 88.) – Farkas, Kiss (Spiel, 82.), Vasile, Belaya, Égi (66.) – Turi. Edző: Németh Zsolt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram