Hatvan felett is erős tempót diktáltak

Szeptember 15-én az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnokában rendezték meg a Veterán Országos Bajnoki Döntőt. A hagyományosan 60 éven felüli labdarúgók nagyszabású tornájának szervezését Ott József, a PMFC korábbi edzője, klubunk jelenlegi szekcióvezetője, valamint dr. Papp Zsolt, a piros-feketék csapatorvosa, egyben öregfiúk gárdánk játékosa vette kézbe, annak érdekében, hogy egy év kihagyás után tovább folytatódjon a veteránok sorozata.

A színvonalas mezőnyt ezúttal két csoportban, összesen nyolc együttes: a Videoton, a Szeged, az Örkény, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Békéscsaba, a PMFC és a Kaposvár alkotta. Kuriózumként szolgált, hogy a PMFC kovácstelepi edzőközpontjának műfüves csarnokában egyszerre két pályán párhuzamosan zajlottak a veterán találkozók, így a csoportküzdelmek mellett a helyosztók is. A hatvan feletti csapatok ráadásul egytől-egyig erős tempót diktáltak.

A harmadik helyen a Kecskemétet 2-0-ra legyőző Kaposvár végzett, míg második lett a Videoton, amely 2-1-re alulmaradt a döntőben az Nagykanizsával szemben. Az élen végző kanizsaiak két különdíjat is hazavihettek, Németh Tibort a legjobb kapunak, Kepe Tibort pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg a zsűrik. A gólkirályt ellenben a Videoton együttese adta Kádár Lajos személyében, aki négy találattal lett a legeredményesebb játékos.

A PMFC, az MLSZ BMI, a Gienger Hungária Kft., az AutoCity Zrt., illetve az RB-Hungary Kft. támogatásával megvalósuló Veterán Országos Bajnoki Döntő díjátadásában Boday Ferenc, szponzor mellett klubunk több egykori legendás, emblematikus labdarúgója is segédkezett, Toma Árpád és Réfi Gábor, valamint Dárdai Pál emelte jelenlétével a veterán torna színvonalát. A 60 felettiek találkozója minden résztvevő elismerését kivívta, akik labdarúgás iránti szeretete cseppet sem kopik.

– Nagyon örülök, hogy támogatóink segítségével sikerült véghezvinnünk ezt a tornát, amellyel ilyen sok csapatot tudtunk megszólítani és az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontba csábítani. Ismét bebizonyosodott, hogy közös szenvedélyünk a futball. Mindenki maximális alázattal játszott, szóval ezért jó időnként találkozni és egymás ellen futballozni, még így hatvan felett is – nyilatkozta az eseményt követően Ott József, a Veterán Országos Bajnoki Döntő szervezője.

Az A-csoport eredményei: Örkény – Szeged 2-0, Kaposvár – Kecskemét 1-1, Kaposvár – Örkény 1-1, Kecskemét – Szeged 1-0, Szeged – Kaposvár 1-3, Örkény – Kecskemét 0-1.

A B-csoport eredményei: Békéscsaba – PMFC 0-0, Videoton – Nagykanizsa 0-3, Videoton – Békéscsaba 3-0, Nagykanizsa – PMFC 1-0, PMFC – Videoton 2-5, Békéscsaba – Nagykanizsa 0-1.

A 7-8. helyért: Szeged – Békéscsaba 2-1.

Az 5-6. helyért: Örkény – PMFC 1-0.

Elődöntők: Kecskemét – Videoton 0-2, Nagykanizsa – Kaposvár 2-0.

Bronzmeccs: Kaposvár – Kecskemét 2-0.

Döntő: Nagykanizsa – Videoton 2-1.

A legjobb kapus: Németh Tibor (Nagykanizsa)
A legjobb játékos: Kepe Tibor (Nagykanizsa)
Gólkirály: Kádár Lajos (Videoton) 4 góllal.

Végeredmény:

1. Nagykanizsa
2. Videoton
3. Kaposvár
4. Kecskemét
5. Örkény
6. PMFC
7. Szeged
8. Békéscsaba

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram