Női NB I: Közvetlen riválisukat látják vendégül

A szombathelyi Viktória FC – egy meccsel kevesebbet játszva – a PMFC-hez hasonlóan 7 ponttal rendelkezik az élvonalban.

Női NB I-es labdarúgócsapatunk újonc létére jól kezdte a Simple Női Liga 2024/2025-ös kiírását, Németh Zsolt vezette együttesünk az elmúlt négy forduló során már 7 pontot gyűjtött. A piros-feketék a hazai nyitányon 0-0-s döntetlenre végeztek a Szekszárd ellen, majd Szegeden 3-0-ra nyertek, ellenben a jóval rutinosabb és a több válogatottal felálló MTK dolgát csupán megnehezíteni tudták a 4-1-es fővárosi sikerrel záruló Stadion utcai összecsapás alkalmával, legutóbb viszont az Astra vendégekét 4-0-s sikert arattak a pécsi hölgyek.

Első itthoni sikerére hajtó női csapatunknak nem lesz könnyű dolga az 5. játéknap alkalmával sem, hiszen ellenfelünk a tabellán elfoglalt helyezése alapján közvetlen riválisnak számító Viktória FC lesz szeptember 21-én, szombaton 14:00-tól. Az előző szezonban még Haladás Viktória néven szereplő vasiak a legutóbbi szezont a 6. helyen zárták, a kupában pedig egészen a legjobb négyig meneteltek, az elődöntőben a későbbi győztes Győr ellen búcsúztak. Nyáron jelentős változásokon mentek keresztül, többek között újra anyaegyesületük nevén, Viktória FC-ként folytatják.

A női A-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Markó Edina vezette szombathelyiek csapatát több tehetséges labdarúgó alkotja, ráadásul egyedüliként a mezőnyből még gólt sem kaptak. A hazai nyitányon 1-0-ra nyertek az Astra ellen, majd a második fordulóban 2-0-ra győztek Soroksáron. Az FTC elleni idegenbeli meccsük – a fővárosiak Bajnokok Ligája szereplése miatt – elmaradt, ellenben a múlt hétvégén 0-0-ra végzetek a szintén újonc Budapest Honvéd elleni hazai bajnokin. Ezzel együtt a szintén 7 pontos Viktória FC a PMFC mögött a 6. helyen tanyázik.

– Nehéz mérkőzésre számítok a Viktória FC ellen, főleg abból a szempontból, hogy Markó Edina, volt szövetségi kapitány vezette ellenfelünk masszív, szervezett védelmének köszönhetően még nem kapott gólt a szezonban. Bő keret áll rendelkezésére, melyet sok tehetséges labdarúgó alkot, így van kikből merítenie. Nem készülünk másként erre a bajnoki találkozóra sem. A lányok jó mentalitással dolgoznak, az önbizalmuk is a helyén van, amin a múlt hétvégi siker nagyot dobott. Bízom benne, hogy közönségünk támogatásával sikeresek leszünk – nyilatkozta Németh Zsolt, edző.

A szeptember 21-én, szombaton 14:00 órakor kezdődő PMFC – Viktória FC mérkőzésre a korábbiakhoz hasonlóan a hazai szurkolók a Szigeti út felőli 5-ös, a vendégszurkolók a 7-es pénztárban válthatnak jegyet egységesen 1000 forintért, míg a 14 éven aluliak és a 65 esztendő felüliek ingyenes a belépés. Fontos, hogy a hazai szurkolók az 5-ös, a vendégdrukkerek pedig a 7-es kapu keresztül léphetnek a számukra kijelölt szektorba. A pénztárban megvásárolhatók a női NB I-es szezonbérletek. A teljes árut 10 000, a regisztrációs bérlet pedig 2000 forintért kínáljuk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram