Ismét Uránvárosban a klublegendák

Gera Zoltán mellett Fehér Csabával és Palaczki Jánossal találkozhatnak a pécsi futball kedvelői pénteken a Club 2 Pubban.

A PMSC Öregfiúk Egyesület pénteken 17:00 órától az uránvárosi Olimpia Üzletház nyugati oldalán található Club 2 Pubban tart pódiumbeszélgetést a pécsi labdarúgás három megkerülhetetlen egyéniségével, Gera Zoltánnal, Palaczki Jánossal és Fehér Csabával. Klubunk egykori válogatott nagyjai az élménybeszámolón túl felelevenítik páratlan pályafutásukat is.

– Régóta dédelgetett álom volt, hogy a tradíciók megőrzése céljából egykori legendákkal tartsunk élménybeszámolót a PMFC utánpótlásának, szurkolóknak és mindazoknak, akik szeretik a pécsi focit. Az esemény ingyenes, ám jelentkezéshez kötött, amelyet bárki megtehet üzenet formájában a PMSC Öregfiúk Egyesület Facebook-oldalán – árulta el Mészáros Ferenc, a PMSC ÖFE elnöke.

Palaczki János a felső sorban, jobbról az első.

Palaczki János 127 alkalommal szerepelt a PMSC csapatában. Tagja volt az 1990-ben Magyar Kupa (MNK) győztes alakulatnak és az 1990/91-es bajnoki bronzérmet szerzett a PMSC-nek. Emellett 25-szrörs ifjúsági (1985-86), 4-szeres utánpótlás (1988-89) válogatott volt, védőként 1990 és 1991 között pedig 7 alkalommal szerepelt az A-válogatottban.

Fehér Csaba a felső sorban, jobbról a második.

Fehér Csaba szintén Pécsett, a PMFC csapatában kezdte labdarúgó pályafutását és 55 élvonalbeli mérkőzésen erősítette a piros-feketéket. Később bajnokságot nyert az Újpesttel, ezt követően a holland NAC Breda gárdájában szerepelt, majd bajnoki címet szerzett a PSV Eindhoven játékosaként, míg a magyar válogatott hátvédjeként nem kevesebb, mint 41-szer lépett pályára.

Gera Zoltán a hátsó sorban, balsórl a negyedik.

Gera Zoltán egykor a PMFC-ben alapozta meg pályafutását. A pécsi évek után az FTC-től szerződött Angliába, ahol tíz sikeres évet húzott le légiósként. A WBA és a Fulham csapataiban futballozott, utóbbival Európa-liga döntős volt. Hazatérve a támadó az FTC-vel ismét bajnokságot és kupákat nyert, a válogatottat pedig összesen 97 alakalommal erősítette, köztük a 2016-os Eb-n.

Kiemelt kép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram