Tehetségesek, fiatalok és az NB I-be vágynak

Női akadémiánk tavaly indított, sajátnevelésű játékosokból álló felnőtt labdarúgócsapata magabiztosan nyerte meg a másodosztályt, nyár óta pedig az újonc PMFC-s hölgyek a legmagasabb osztályban sem vallanak szégyent. Teszik mindezt úgy, hogy NB I-es keretünk gerincét változatlanul utánpótláskorú focistáink alkotják. Klubunk törekvései között szerepel további fiatalok felfelé áramoltatása, ugyanis egyre több tehetség kopogtat az első csapat ajtaján. Jelenleg két ifjú játékosunk, Troll Viktória és Tóth Zolna készül együtt a felnőttekkel. akik edzőmérkőzéseken már lehetőséget kaptak a bizonyításra, pedig még csak 14 esztendősek.

– Nagyon családias környezet uralkodik a klubnál – kezdte Troll Viktória, a PMFC Női Akadémia növendéke – Mindenki ugyanazért a célért küzd, így pedig könnyen megy a munka. A felnőtt foci intenzívebb, és persze fizikálisabb, mint az utánpótlás. A játékosok keresik a párharcokat, gyorsabban a játék, de ezáltal lehet a legkönnyebben fejlődni. Tizenötödik életévemet betöltve szeretnék tétmeccsen debütálni a felnőtt csapatban. Emellett mindent megteszek annak érdekében, hogy a saját korosztályom vezéregyéniség váljak. A távlati céljaim közt szerepel külföld pályafutás, illetve a korosztályos válogatotton túl az A-válogatott is.

Fénykép: Sz. Lajos/pmfc.hu

Középpályásunkhoz, Troll Viktóriához hasonlóan korosztályos csapattársa, a szintén még csupán 14 esztendős Tóth Zolna is ígéretes pályafutás előtt áll. A siker és az eredmények viszont nem jönnek maguktól, dolgozni kell érte, ám ezt jól tudja mindenki. A korábban Kalocsán futballozó, azonban 2023 nyara óta a PMFC-ben nevelkedő támadó nemcsak a korosztályos akadémiai bajnokságban igyekszik minél jobb teljesítményt nyújtani a piros-feketék között, hanem a felnőttek tréningjein is odateszi magát, hiszen labdarúgónk igyekszik mihamarabb elérni céljait, bemutatkozni a felnőttek között az élvonalban, aminek aztán idővel stabil tagjává válna.

– Nagyon jól érzem magam a PMFC-nél, az edzők mindent megtesznek, hogy minél jobbá váljunk. A felnőtt csapat edzései örömet jelentenek számomra, sokat tanulok a tapasztaltabb játékosoktól – árulta el Tóth Zolna, akadémiánk tehetséges. – Gyorsabb és technikásabb a játék, de igyekszem minél több tanácsot megfogadni, hogy fejlődjek. Az előttem álló években szeretném a csapatomat minél előbbre juttatni a bajnokságban. Dolgozom azért, hogy bemutatkozhassak az NB I-ben, és bekerüljek a válogatottba. Később külföldön is kipróbálnám magam, ám jelenleg csak a PMFC sikereiért szeretnénk minden tőlem telhetőt elkövetni.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram