Klubikonjaink újra bevették Pécset

A PMSC Öregfiúk Egyesület a PMFC-vel karöltve hagyományteremtő céllal indította el pódiumbeszélgetés-sorozatát, amelyen alkalmából pénteken az uránvárosi Club 2 Pubban klubunk megkerülhetetlen legendái, Gera Zoltán 97-szeres, Fehér Csaba 41-szeres és Palaczki János 12-szeres korábbi válogatott labdarúgó tartott élménybeszámolót pályafutásuk során szerzett tapasztalataikat felidézve a PMFC U16-os játékosainak, valamint a pécsi labdarúgás lelkes rajongói számára.

A klubdélutánt Mészáros Ferenc, az esemény szervezője, egyben a PMSC ÖFE elnöke nyitotta meg rövid köszöntőjével, majd pedig átadta a szót a meghívott ikonoknak, aki a beszélgetés elején felelevenítették, miként kerültek anno a Pécshez, majd pedig milyen út vezetett számukra az utánpótlásból a piros-feketék felnőtt csapatába. Ennek során egyhangúan kijelentették, meglátásuk szerint a szorgalom, türelem és a mentalitás emelheti ki a tehetséget a többi játékos közül.

Később mindhárman részletesen kitértek külföldi pályafutásukra is, hiszen Palaczki János a PMSC-n túl Ausztriában, addig Fehér Csaba a holland NAC Breda, majd a PSV Eindhoven gárdáját erősítette, Gera Zoltán pedig közel tíz éven át légióskodott Angliában, ahol a West Bromwich, illetve a Fulham együttesében tette le névjegyét. Külföldi pályafutások alapján pedig hasznos tanácsokkal tudták ellátni a hallgatóságot, azon belül is főként a PMFC U16-os csapatának focistáit.

Megkerülhetetlen téma volt még legendáink korábbi címeres mezben játszott találkozói, amely Palaczki Jánosnak, Fehér Csabának és Gera Zoltánnak is jócskán megadatott karrierje során. Hármójuk közül az Angliában csak mágikus magyarként emlegetett Gera ráadásul meghatározó tagja volt a 2016-os Európa bajnokságon szereplő nemzeti csapatnak, kellő humorral fűszerezve pedig azt is elárulta, védjegyeként elhíresült gólörömét ma már csak a medencében tudja megcsinálni.

A pécsi labdarúgás tradícióinak megőrzéses, illetve ápolása céljából életre hívott pódiumbeszélgetés-sorozat közel másfél órán át zajló első felvonásáról készült videó teljes terjedelmében ITT megtekinthető. S, mint azt Mészáros Ferenc előzetesen elárulta, a PMSC Öregfiúk Egyesület szervezésében a tervek szerint legközelebb dr. Horváth Zsolt, Tököli Attila és Bajzát Péter lesznek a vendégek, akik a közelmúltban szintén sok örömet okoztak játékukkal és góljaikkal a piros-feketék szurkolóinak.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram