Négyből három siker az utánpótlásban

Hétvégén négy utánpótlás-csapatunk volt érdekelt a nagypályás korosztályos bajnokság 5. fordulójában. U19-es alakulatunk két gólja ellenére nem tudta megszakítani a Gyirmót veretlenségét, ugyanakkor az U17-esek élre álltak a Főnix ellen aratott nagyarányú győzelmükkel, amelybe egy mesterötös is belefért. Az U15-ösök behúzták a listavezető Szegeddel szemben vívott bajnoki összecsapásukat, U14-es gárdánk pedig a Tatabánya ellen aratta zsinórban ötödik sikerét. Mutatjuk a hétvégi találkozók jegyzőkönyveit és az értékeléseket:

U19-es bajnokság, Alap-csoport, 5. forduló
PMFC – Gyirmót SE Győr 2-3 (1-2)
Pécsi gólszerző: Lévai Dávid (14., 47.)
PMFC: Supák – Kósa, Matija, Tóth, Kaszás – Jásper, Morvai – Miklós, Lévai, Balogh – Szabó. Cserekét pályára lépett: Francizi, Hosszu, Nagy, Hideg.

– Jól kezdtük, megszereztük a vezetést és 30 perc után le is kellett volna zárnunk a meccset, de nem tudtuk nagyobbnál nagyobb ziccereinket gólra váltani. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfelünk ezt meg is megbüntette. Nagyon csalódott vagyok, de nem csak az eredmény és a játék, hanem egyes játékosok mentalitása miatt – értékelt Jásper Péter, edző.

U17-es bajnokság, Alap-csoport, 5. forduló
PMFC – Főnix Gold FC 7-1 (4-0)
Pécsi gólszerző: Poór Tamás (6., 27., 30., 66., 90.), Liber Zalán (18.), Vajda Bercel (57.)
PMFC: Wágner – Jung, Dankó, Horváth, Gojkovics – Élő, Vida – Liber, Vajda, Csonka – Poór. Csereként pályára lépett: Handler, Tóth, Takaró, Hengl, Somlai.

– Fegyelmezett, agresszív játékot mutattak a fiúk az egész mérkőzés alatt. Ezúttal az előre játékunk is pontosabb volt, így nagyon sok akciót tudtunk végig vinni, amelyekből szép gólokat szereztünk. A sérülteket várjuk vissza. Gratulálok a csapatnak az eredményhez és a mutatott játékhoz! – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U15-ös bajnokság, Alap-csoport, 5. forduló
PMFC – Szeged-Csanád GA. 1-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Petrov-Trajkov Adrián (54.)
PMFC: Fodor – Gál-Kézi, Szabó D., Hollósi, Szabó Z. – Petrov-Trajkov, Pécsek – Harcos, Szabó O., Kincses – Andruskó. Csereként pályára lépett: Kiss, Boday, Kalmár-Dóla, Fehérvári, Bozsó, Kucsera.

– 1-0-ra nyerni nem egyszerű dolog. Nekünk ez sikerült, méghozzá a listavezető ellen. Szinte az egész mérkőzésen a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben egyik oldalon sem. Egy szögletet sikerült gólra váltanunk, amivel itthon tartottuk a három pontot. Gratulálok a srácoknak! – értékelt Kósa Sándor, edző.

U14-es bajnokság, Dél-Nyugat, 5. forduló
PMFC – Tatabányai SC 3-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Csőke Csongor (64.), Bátori Barnabás (68.), Juhász Levente (79.)
PMFC: Kovács V. – Kovács R., Nóránt, Győri, Marosvölgyi – Majoros, Kincses, Vincellér – Szigethi, Csőke, Benke. Csereként pályára lépett: Juhász, Molnár, Csiszár, Bátori, Bohner, Wéber.

– Az első félidőt nem egy szokványos összeállításban kezdtük, ami meg is látszódott a játék minőségén. A második félidőben már minőségbeli különbség volt a játékunkban, ami helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. Az eredményért és a második félidei játékunkért jár a gratuláció a fiúknak! – értékelt Koller Krisztián, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram