Aczél Zoltán: ”Pikáns meccs várható”

Komoly erőpróbák várnak a bajnokságban NB III-as labdarúgócsapatunkra, amely egymást követően mérkőzik meg legfőbb riválisaival. Együttesünk számára rögtön az éllovas Kaposvári Rákóczi FC elleni hazai összecsapással indul az októberi menetrend, majd pedig a holtversenyben pillanatnyilag második helyezett FC Nagykanizsával idegenben, a nálunk csupán egy pozícióval előrébb álló Iváncsa KSE-vel pedig majd szintén itthon játszunk. A rangadókat megelőzően csapatunk vezetőedzőjével, Aczél Zoltánnal beszélgettünk – INTERJÚ.

Vasárnap egy három mérkőzéses minibajnokság kezdődik. Milyen előjelekkel készül a csapat a riválisok elleni bajnoki sorozatra?

– Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a bajnokság 30 fordulóból áll, még ha jelenleg egymást követően három rangadóval is nézünk szembe. Fontos, hogy mindenki átérezze a ránk váró feladatot, hiszen csak közösen lehetünk eredményesek. Egyre inkább elégedett vagyok a játékosok munkájával és hozzáállásával. Elég masszív a keretünk, szerencsére jelenleg nincsenek sérültjeink, a kezdőcsapatba kerülésért pedig mindenki megharcol. Ellenféltől függetlenül minden meccsen ugyanúgy kell hajtani, az utolsó pillanatig szükség van a koncentráció fenntartására. Próbáljuk kiküszöbölni, hogy ne legyenek ellentétes félidőink.

A Rákóczi gárdájával a nyári felkészülés során volt lehetőség megismerkedni. Mi lehet az ellenük való siker kulcsa?

– A Kaposvár kerete évek óta együtt van, néhány igazolással és a fiataljaik beépítésével megerősítve. Masszív, jó együttesnek tartom a zöld-fehéreket, akik nagyon hatékonyak az átmenetekben. A Rákóczi edzőjét, Székely Tibort személyesen is jól ismerem, korábban Szombathelyen a segítőm volt az élvonalban. Jó taktika mentén építette fel a csapatát, rendkívül gyorsak, viszont az általam képviselt filozófián nem változtatok. Azt szeretném látni, hogy dominálunk, agresszívak legyünk és támadásainkat szépen felépítve gólra törően futballozzunk. Emellett nagy feladat vár a védelemre, hiszen labdavesztés esetén könnyen kihasználhatják erényeiket a kaposváriak.

Alig egy hete tett mérkőzés utáni nyilatkozatában méltatta a szurkolókat, s ha valamikor, akkor most hatványozottabban fontos lesz drukkereink bíztatása?

– Legutóbb a PEAC ellen is nagyon jó volt kinézni a kapu mögötti lelátóra. Talán közhelyként hangzik, pedig tényleg igaz, hogy mi vagyunk a szurkolókért, ők pedig elképesztő támogatást nyújtanak és megpróbálnak minket a győzelembe hajszolni. Fanatikusaink minden tiszteletet megérdemelnek, s őket, valamint a stadionban helyet foglaló összes drukkerünket ki kell szolgálnunk lehetőleg jó játékkal. Pikáns lesz a szintén nagy múltú Kaposvár elleni hazai ütközet, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a szomszédvári rangadóra. Győzelem esetén tabellán elfoglalt helyezésünkön is javíthatunk. Arra készülünk, hogy vasárnap megszerezzük a három pontot.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram