Az éllovas otthonában lépünk pályára

Információk, érdekességek – minden, amit az FC Nagykanizsa elleni összecsapásról tudni érdemes.

Rövid időn belül ismét bajnoki rangadó következik, ugyanis október 13-án, vasárnap 13:00 órakor az tabella első helyére fellépő FC Nagykanizsa otthonában folytatjuk az NB III Dél-Nyugati csoport 11. fordulójában. Az alábbiakban a piros-kékek elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos érdekességeket, legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze nektek.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

– A mérkőzés vasárnap 13:00-kor veszi kezdetét a Nagykanizsai Olajbányász Stadionban
– A felnőtt belépő 1000, míg a diák/nyugdíjas jegy ára 700 forintba kerül.
– A stadion kapui és a pénztárak 12:00-kor nyílnak.
– A vendégszektor a Nagyváthy utcáról nyíló kapun keresztül közelíthető meg.
– Bővebb szurkolói információkról ITT írtunk.

AMIT A NAGYKANIZSÁRÓL TUDNI ÉRDEMES

Alapítva: 1866
Klubszínek: piros-kék
Stadion: Nagykanizsai Olajbányász Stadion
Jelenlegi bajnoki helyezés: 1. (NB III)
Bajnoki mérleg: 8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség
Gólkülönbség: 23-11
Legutóbbi bajnoki mérkőzés: FC Dunaföldvár – FC Nagykanizsa (0-1)
Legeredményesebb játékos: János Norbert (6 gól)
Vezetőedző: Gabala Krisztián

BAJNOKI SZEREPLÉS

A FC Nagykanizsa a 11. fordulót megelőzően kétpontos előnnyel vezeti a tabellát. A nyár óta már Gabala Krisztián vette zalaiak az idei szezonban nyolc mérkőzésüket sikerrel vették, idegenben a BFC Siófokot 2-0-ra, a PTE-PEAC-ot 5-1-re, a Szekszárdi UFC-t 3-1-re, az Iváncsa KSE-t 3-2-re, az FC Dunaföldvárt pedig 1-0-ra győzték le. Hazai pályán a Majosi SE-t 2-1-re, az MTK Budapest II.-t 3-2-re, a Bonyhádi VLC-t 2-0-ra múlták felül. Nem hibátlanuk azonban a kanizsaiak, hiszen Gárdonyban 2-2-re végeztek, a Kaposvár elleni rangadót pedig pályaválasztóként vesztették el 2-0-ra. Utóbbinak lassan már két hónapja, azóta viszont őrzik veretlenségüket.

MECCSTÖRTÉNELEM

A jogelődöket is figyelembe véve csapatunk 1975-től kezdődően eddig tizenhét alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ötször az élvonalban, tizenkétszer pedig a második ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen kilenc sikert is fel tud mutatni együttesünk, négyszer döntetlen született, míg a kanizsaiak négyszer örülhettek. Kizárólag a zalaiak otthonában lejátszott mérkőzéseket tekintve három vereség és egy pontosztozkodás mellett négyszer sikerült elhoznunk a pontokat Nagykanizsáról.

A mindmáig utolsó egymás elleni bajnoki összecsapás huszonkét esztendővel ezelőtt, 2002-ben játszottuk. A PMFC a következő összeállításban szerepelt: Sólyom – Sipos, Halász (Lantos, 66.), Szekeres, Gaál – Závoda, Márton, Galaschek – Sitku (Berdó, 78.), Vincze I., Horváth Gy (Balázs P., 78.). Edző: Tóth Bálint. Az Olajbányász otthonában vívott meccsen Galaschek góljára a hazaiaktól ugyan Kriska tudott válaszolni, azonban Vincze és Márton találata révén a PMFC végül 3-1-es vendéggyőzelmet aratott.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram