Ponttal távoztunk Nagykanizsáról

Sorozatban második bajnoki rangadóját játszotta a PMFC, amely a bajnokság 11. fordulójában 0-0-s döntetlenre végzett a listavezető FC Nagykanizsa vendégeként.

NB III-as labdarúgócsapatunk a listavezető FC Nagykanizsa vendégeként lépett pályára a Dél-Nyugati csoport 11. fordulójának rangadóján. Aczél Zoltán vezetőedzőnk sérülés miatt ezúttal nem számíthatott Tóth, Zvara és Hegedüs játékára, miként Helesfay sem volt teljesen bevethető állapotban, helyette pedig az idei szezonban először kezdett a bajnokságban Varasdi. Együttesünk ennek megfelelően a Varasdi – Preklet, Ikonomou, Füredi – Sági, Ócsai, Rabatin, Bukovics, Németh – Wirth, Daru összeállításban vágott neki a piros-kékek elleni idegenbeli összecsapásának.

A vasárnap kora délután kezdődő találkozó során az első lehetőség előttünk adódott, a 10. percben egy szabadrúgás kombinációt követően Rabatinnak készítették le a labdát lövésre, csapatkapitányunk jó 25-ról egyből rá is szúrta a játékszert, ami a jobb kapufa mellett elsuhanva hagyta el a játékteret. A próbálkozás után az Olajbányász Stadionba is szép számmal ellátogató szurkolótáborunk is rázendített a buzdításra. Ezt követően a küzdelem jegyében zajlott a mérkőzés, s sokáig egyik kapu sem fogott komolyabban veszélyben, pedig az igyekezet megvolt mindkét csapat részéről.

Aztán a 36. percben a hazaiak előtt adódott komoly helyzet, ekkor egy kavarodás után visszatett labdát Lakatos lőtt rá, közeli ziccerét azonban Varasdi ütötte ki bravúrral, míg az ismételés mellé szállt. A félidő vége előtt egy ismét mi kerülhettünk volna előnybe. Sági jobbról beívelt labdáját Wirth vette le, aki a tizenegyes pont magasságából kapura fordulva lőtt, az összezáró védőkön továbbpattanó labdával pedig Ócsai került helyzetbe, de Mészárosban elakadt az emelése, amiatt bár közelebb voltunk a vezetést megszerzéséhez az első félidőben, 0-0-s állással fordulhattunk.

A félidőben két helyen változatott trénerünk, aki Sági és Ócsai helyére Morvait és Miklóst küldte be. A 60. percben aztán egy szabálytalanság okán a jobbszélről végezhettünk pontrúgást, amit Rabatin tekert be az ötösön belülre, a játékosok sűrűjéből Preklet célzott fejjel, de Mészáros a gólvonal előtt hárítani tudott. Kisvártatva ismét kettőscserét hajtottunk végre, Németh és Bukovics helyett Fejős és Bor érkezett a pályára. A 65. percben a házigazdák vezettek egy veszélyes ellentámadást, balról, kiszorított szögből János tüzelt, de Varasdi ezúttal is résen volt és a léc fölé tolta a labdát.

A 76. percben utolsó variációs lehetőségünket is kihasználva Szalánszki váltotta Wirthet, újabb frissességet hozva csapatunkba. A küzdőszellem a mérkőzés vége felé sem lankadt, viszont a pontatlanságok miatt nem változott az eredmény, így a Kaposvári Rákóczi FC elleni hazai 1-1 után az FC Nagykanizsa otthonában 0-0-s döntetlenre végzett Aczél Zoltán trenírozta NB III-as labdarúgócsapatunk, amely pontszerzésével továbbra is a tabella 5. helyén áll. Folytatás október 20-án, vasárnap 16:00-kor az Iváncsa KSE ellen a Stadion utcában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 11. forduló
Nagykanizsa, Olajbányász Stadion. Vezette: Kovács (Ring, Bertalan)
FC Nagykanizsa – PMFC 0-0 (0-0)

FC Nagykanizsa: Mészáros – Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos – Terbe, Godzsajev – Kovács (Vukk,76.), Szabó (Szökrönyös, 76.), Lőrinc (János, 59.) – László (Csörgő, 59.). Vezetőedző: Gabala Krisztián.

PMFC: Varasdi – Preklet, Ikonomou, Füredi – Sági (Miklós, 46.), Ócsai (Morvai, 46.), Rabatin, Bukovics (Fejős, 61.), Németh (Bor, 61.) – Wirth (Szalánszki, 76.), Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram