Az első hazai győzelmükre törnének

Ismét itthon lép pályára a bajnokságban NB I-es női labdarúgócsapatunk, amely szombaton a Soroksárt fogadja a PMFC Stadionban.

Hazai mérlegén javítana újoncként a 7. helyen álló női NB I-es csapatunk, amely a Simple Női Liga 8. fordulójában az utolsó előtti pozícióban tanyázó Soroksár SC-t látja vendégül szombaton 13:00-kor a PMFC Stadionban. Németh Zsolt vezette alakulatunk eddig főként idegenben jeleskedett a pontszerzésben, itthon viszont még várat magára az első bajnoki siker, ami a legutóbb a Honvéd ellen legelső NB I-es gólját megszerző román válogatott középpályásunk, Vasile Giorgiana szerint ezen hétvégén már összejöhet. Játékosunk ennek kapcsán hangsúlyozta, a csapatnak mindig a győzelemben kell gondolkodnia, s nem lehet ez másképp a Soroksár ellen sem.

– Nagyon örültem az első találatomnak a magyar élvonalban. Úgy gondolom, hogy ez a gól az edzéseken és a korábbi mérkőzéseken végzett kemény munkám jutalmaként született. Jó érzés volt örömet szerezni a csapatnak és a szurkolóknak. Remélem, ez még csak a kezdet és sok gólt fogok szerezni pécsi színekben – tekintett vissza a kispest elleni találatára Vasile Giorgiana. – A stábunk minden segítséget megad nekünk és a meccsek elemzésével lehetőségünk adódik javulni. Ami a következő meccsen a különbséget jelentheti, az a hozzáállás. Ha győztes mentalitással megyünk ki, és ezt megtartjuk a mérkőzésen, biztos vagyok benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot.

A Soroksár SC női labdarúgócsapata a 2022/2023-as szezonban a másodosztály Keleti-csoportját megnyerve, Dukon Béla vezetőedző irányításával jutott fel a Simple Női Ligába, ahol újoncként minden gond nélkül megőrizték tagságukat: az élvonalbeli bajnokság előző kiírását hat győzelemmel, három döntetlennel, tizenhárom vereséggel és huszonnyolc-ötvenötös gólkülönbséggel az NB I-es tabella biztos bennmaradó, 9. helyén zárták a fővárosi sárga-feketék. A mostani szezont azonban hat vereséggel és egy döntetlennel kezdő soroksári klub a gyenge eredmények miatt a 8. forduló megelőzően szerződést bontott a trénerrel, akinek helyét Frakas Attila vette át a kispadon.

A 2024. október 19-én, szombaton 13:00 órakor kezdődő PMFC – Soroksár SC női NB I-es labdarúgó mérkőzésre a korábbiakhoz hasonlóan a hazai szurkolók ezúttal is a Szigeti út felőli 5-ös, míg a vendégszurkolók a 7-es pénztárban válthatnak jegyet egységesen 1000 forintért, a 14 éven aluliak és a 65 esztendő felüliek ugyanakkor változatlanul ingyenes a belépés. Pénztár,- és kapunyitás egy órával a kezdés előtt, 12:00-től. Fontos, hogy a hazai szurkolók a Szigeti út felőli 5-ös, a vendégdrukkerek pedig a 7-es kapu keresztül léphetnek a számukra kijelölt szektorba. A főtribünön büfével várják a kilátogató sportbarátokat és érdeklődőket, ahol készpénzes és bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram