Döntetlen az Iváncsa elleni rangadón

A PMFC hazai pályán 1-1-re végzett az Iváncsa KSE ellen az NB III Dél-Nyugati csoport 12. fordulójának rangadóján.

A Kaposvár és a Nagykanizsa elleni derbik után sorozatban harmadik bajnoki rangadóját játszotta NB III-as labdarúgócsapatunk, amely a Dél-Nyugati csoport 12. fordulójának zárásaként a jó erőkből álló, a játéknapot megelőzően a tabella 2. helyén álló Iváncsa KSE-t fogadta. Aczél Zoltán vezetőedzőnk több helyen is változtatott a legutóbbi kezdőnkhöz képest, aki ezúttal a Varasdi – Lengyel, Ikonomou, Füredi, Németh – Bachesz, Rabatin – Vas, Fejős, Szalánszki – Daru összeállításban küldte ki a PMFC-t a három pont megszerzéséért, ami cseppet sem ígérkezett könnyű feladatnak.

Csapatunk már az első perctől kezdve harciasan, minden labdáért megküzdve futballozott, ráadásul mezőnyfölényt alakítottunk ki, míg a tiszta kék szerelésben játszó iváncsaiak jobbára a kontrákra rendezkedtek be. Az első negyedórában két távoli kísérletből próbáltunk veszélyeztetni, a 17. percben mégis Varasdinak kellett bravúrt bemutatnia. Ekkor egy előrevágott labdával Vass tört kapura, megelőzve Füredit, majd jobbról, 8 méterről lőtt, azonban a szezonban másodjára kezdő pécsi hálóőrünk jó irányba vetődve nagyot védett, Kovács túloldali ismétlése pedig fölé szállt.

A 23. percben aztán Fejős távolról beívelt szabadrúgását Németh fejelte le Darunak, támadónk pedig az ötös vonalának magasságában előrevetődve, szintén fejjel célozta meg a bal alsót, ám a vendégek hálóőre óriásit nyúlva szögletre tudta tolni a labdát. A 31. minutumban ellenben sikerült előnyre szert tennünk. Egy iváncsai hazaadásra Fejős startolt rá, megzavarva Vargát, aki kiejtette kezéből a labdát, támadónk kicselezte a hálóőrt, majd egészen a gólvonalig cipelte a játékszert, amit higgadtan értékesített, 1-0. Játékosunk egyúttal szezonbeli 3. bajnoki gólját jegyezte piros-feketében.

Vezetésünk tudatában vonulhattunk pihenőre, s amíg az öltözőben trénerünk friss instrukciókkal látta el a játékosokat, addig kint a kezdőkörben ünnepélyes ceremóniára került sor, ugyanis 2009-es korosztályunk az előző idényben aranyérmesként végzete U15-ös bajnokságát, kiharcolva ezzel annak a jogát, hogy idén már a kiemelt akadémiai mezőnyben versenyezhet Princz Gilbert alakulata, köztük Gyánó Marcell is, aki a mögöttünk hagyott évadban 31 góllal a legeredményesebbnek bizonyult. Az aranyérmek átadásában Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója segédkezett.

A folytatásban nem kellett sokat várnunk az újabb lehetőségig, az 51. minutumban a korábban becserélt Bukovics passzolt Daruhoz, aki az ötösön belül megpróbálta átfűzni Vargát, azonban a vizitálók kapusa lábai között elakadt a labda. Nem sokkal utána Barta állítás nélkül csavart a bal felsőnk irányába, labdája azonban jócskán mellé szállt. Az 58. percben Daru lépett ki, szorosan mellett pedig Fejős, aki mögé pattant a labda, így ott lett a helyzet, ám lerántás miatt szabadrúgást végezhettünk, amit Szalánszki tekert rá balról, Varga pedig csak másodjára tudott tisztázni.

A 62. percben érdekes jeleneteknek lehettünk szemtanúi, Daru tolta meg a labdát védője mellett a tizenhatoson belül, csatárunkat pedig csak szabálytalan módon tudták megakadályozni a gólszerzésben, Farkas játékvezető azonban nem látta tizenegyesgyanúsnak az esetet. Az utolsó negyedórába lépve is nagy volt az iram, a 87. percben azonban egy oldalszabadrúgást Nyilas fejelt kapura, amibe Varasdi már csak beleütni tudott, 1-1. A hosszabbításban sajnos nem sikerült ismét betalálnunk, így döntetlennel zárult sorrendben harmadik bajnoki derbink is. Folytatás október 27-én az MTK II. otthonában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 12. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Farkas (Sinkovicz, Vargha)
PMFC – Iváncsa KSE 1-1 (1-0)
Gsz.: Fejős (31.), ill. Nyilas (87.)

PMFC: Varasdi – Lengyel (Miklós, 85.), Ikonomou, Füredi, Németh – Bachesz (Morvai, 85.), Rabatin – Vas (Bukovics, 46.), Fejős (Preklet, 75.), Szalánszki (Zvara, 61.) – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Iváncsa KSE: Varga – Madarász, Aradi, Kasza (Nyilas, 46.), Berekali (Kiatipisz, 55.) – Barta, Budai (Orbán, 72.) – Keringer (Monori, 55.), Törőcsik, Kovács – Vass. Vezetőedző: Tóth András.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram