A legjobb tizenhat közé jutás a tét

Szombaton rendezik az U16-os, U17-es és U19-es kupameccseket, ellenfeleink között a Mátészalka, a Felcsút és a Vasas szerepel.

A Magyar Labdarúgó Szövetség idén immár második alkalommal írta ki az utánpótláscsapatok országos kupasorozatát az U16-os, U17-es és U19-es korosztályban. A kupában korosztályonként 52 csapat indul, a sorozat 3. fordulójában csatlakoznak be az országos kiemelt és alapbajnokságok együttesei, így a PMFC három érintett gárdája is. Közülük szombaton 11:30-tól az U19-esek a Vasas Kulaba Akadémiát, őket követően az U17-esek 14:00 órától a Puskás Akadémia FC-t fogadják az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban, ellenben az U16-osok október 26-án, 14:30-tól Mátészalkán vívhatják ki a továbbjutást, ami egy mérkőzésen dől el.

Mint emlékezetese, az előző idényben a PMFC U16-os csapata hazai pályán 2-1-re kikapva búcsúzott a harminckettő között az angyalföldiek szemben, az U17-es korosztályban viszont 4-3-ra legyőztük a felcsútiakat, a nyolc közé viszont már nem sikerült bejutnunk, ugyanis a mieinknek a DVSC parancsolt megálljt 3-0-s vendéggyőzelmével. A legtovább az U19-esek meneteltek a tavalyi kiírásban, akik előbb 3-1-re nyertek Mezőkövesden, majd itthon 3-0-lal ejtették ki a III. Kerületet, végül aztán a legjobb nyolc között a FTC- látták vendégül a PMFC Stadionban, ahol 2-2-es végeredmény után csupán a büntetőpárbajban tudtak fölénk kerekedni a fővárosiak.

MLSZ Országos U19 Kupa, 3. forduló
PMFC – Vasas Kubala Akadémia
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 11:30

MLSZ Országos U17 Kupa, 3. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 14:00

MLSZ Országos U16 Kupa, 3. forduló
Mátészalkai MTK – PMFC
Mátészalka, Városi Sporttelep, 14:30

Mindent bele srácok! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram