UP-szezonértékelő: Több fronton is helytálltak

Többrészes visszatekintésünk első két blokkjában még utánpótlásunk fiú U19-U12-es csapatainak eredményeit taglaltuk, ezúttal viszont női akadémiánk három kiemelt korosztályát, a leány U19-es, U17-es és U15-ös gárda 2023/2024-es szezonját foglaljuk össze.

Bolboaca Augustin (edző): Az U19-es csapatból szinte minden hétvégén 10 játékos folyamatosan a felnőtt együttesben szerepelt. Amikor teljessé volt a keretünk, bárkivel feltudtunk venni a versenyt és nagyon színvonalas mérkőzések játszottunk. Minden játékosra büszke vagyok, akik látványos fejlődésen mentek keresztül az elmúlt idény során. Köszönöm labdarúgók és a stábtagok alázatos és kitartó munkáját.

PMFC Leány U19: 7. hely
Legnagyobb aranyúr győzelem: PMFC – DVTK 3-1

A PMFC Leány U19-es csapatának játékoskerete: Szűcs Bernadett, Ronta Fruzsina, Balogh Zselyke, Kövesdi Dorina, Gyánó Lili, Lengyel Dominika, Forró Fruzsina, Hajdú Bíborka, Kauder Aida, Kapéter Zoé, Tamasics Lilla, Stang Viktória, Arató Borbála, Ruppert Reka, Égi Barbara, Kőmíves Amira, Kiss Virág, Patai Barbara, Máté Nóra, Turi Bori, Orsós Veronika, Szolga Bianka, Bolboaca Karina, Bódis Lili.

Erdős Zoltán (edző): A szezon előtt több célt is megfogalmaztunk magunknak a lányokkal közösen. Szerettük volna a bajnokságot a tabella első 4 helyezettje között zárni, játékosokat adni a felnőtt csapatnak, valamint a korosztályos válogatottnak. Az első célunk sajnos nem valósult meg, a bajnokságban a szezon során hullámzóan teljesítettünk, így egy helyezéssel lecsúsztunk a tabella első felétől. Számomra ennél is fontosabb, hogy a második és harmadik kitűzött célunkat sikeresen abszolváltuk. A felnőtteknél több játékosunk is bemutatkozott, voltak, akik meghatározó játékosaivá váltak az NB II-es bajnokcsapatnak és vannak, akik hamarosan ott kopogtatnak az első csapat ajtaján. A korosztályos válogatottnak stabil tagjai lett Máté Nóra és Turi Bori is, míg a jövőben reális esélyt látok más bemutatkozására is a nemzeti csapatban. Összességében egy hosszú és a fejlődésünk szempontjából sikeres szezonon vagyunk túl. Sokat kell még tennünk a hosszú távú céljaink eléréséhez, de a lányok jó úton vannak. Gratulálok a csapatnak a szezonhoz, a felkészülési időszakig pedig jó pihenést mindenkinek!

PMFC Leány U17: 4. hely
Legnagyobb aranyúr győzelem: DVTK – PMFC 1-6

A PMFC Leány U17-es csapatának játékoskerete: Balogh Zselyke, Braun Maya, Dóka Hanna, Dóra Kata, Gál Vivien, Kis Virág, Kiss Virág, Kőmíves Amira, Légrádi Blanka, Lövei Kitti, Marton Míra, Máté Nóra, Onódi Viven, Orsós Veronika, Papp Lilla, Szolga Bianka, Turi Bori.

Fénykép: Szőke Lajos/pmfc.hu

Sergiu Bolboaca (edző): Tavaly nyáron nagy változáson ment át a keret. Volt egy 10 fős mag, akik köré az új játékosokat építettünk be. Több városból is olyan lányokat tudtunk Pécsre hozni, akik mind emberileg, mind játéktudásban óriási segítséget jelentettek a csapatnak. A lányok egyénileg és taktikailag is rengeteget léptek előre. Külön öröm, hogy többen is bekerültek különböző válogatottak keretébe, ami nagyon pozitív és jó visszajelzés. Remélem, hogy ebből a korosztályból még több játékos megkapja a lehetőséget, hogy válogatott legyen. Eközben a felnőtt csapatunkba is debütált három játékos, akik szezon közben betöltötték a 15. életévüket, így ezt is egy nagy pozitívumnak emelném ki. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire és kellemes pihenést kívánok nekik!

PMFC Leány U15: 3. hely
Legnagyobb aranyúr győzelem: PMFC – St. Mihály FC 13-0

A PMFC Leány U15-ös csapatának játékoskerete: Fuchs Ráchel, Pintér Réka, Kiss Enikő, Tóth Zolna, Troll Viktória, Szabó Rebeka, Anderle Mirella, Hollósi Eszter, Hajdu Bíborka, Sörös Olívia, Kovács Larissza, Szögi Nóra, Varró Adelheid, Horváth Hanna, Péter Inez. Szabó Lili, Vezér Enikő, Müller Rebeka, Rázsics Zoé, Székely Jázmin.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram