Belarusz válogatott középpályást igazoltunk

Az NB I-ben induló női együttesünk szerződtette a 18-szoros belarusz válogatott, hatszoros bajnok és egyszeres Szuperkupa-győztes Belaya Valeryiat.

A 2024/2025-ös szezont a Simple Női Liga NB I-ben újoncként kezdő felnőtt női labdarúgócsapatunk a korábban a BL-ben is szereplő kanadai-svéd kapus, Chandra Bednar, a hazai első osztályú rutinnal rendelkező középpályás, Kiss Gabriella és 10-szeres román válogatott védő, Vasile Elena Giorgiana után leigazolta a belarusz nemzetiségű, hazája címeres mezében eddig 18 felnőtt mérkőzésen pályára lépő támadó középpályást, Belaya Valeryiat.

Negyedik nyári érkezőnk 1998. július 4-én született Minkszben. A 26 esztendős, tapasztalt játékos a belarusz első osztályban szereplő FK Minszk meghatározó játékosaként 6 alkalommal hódította el a bajnoki címet, illetve egyszeres Szuperkupa-győztesnek is mondhatja magát a fővárosi piros-kékekkel, miközben a Bajnokok Ligájában rendszeres indulóként is bizonyította képességeit, később pedig az orosz női első ligás Zenit együttesét is erősítette.

Arató Zsombor, a PMFC női szakosztályvezetője mellett Belaya Valeryia, női NB I-es csapatunk új középpályása

– Régóta dédelgetett álmom, hogy a belarusz és az orosz élvonal után egy erős, nyugati bajnokságban is kipróbáljam magam, amire nagyszerű lehetőségnek bizonyul a PMFC. Azonnal lenyűgözött a klub képviselőinek fogadtatása, akiknek köszönöm a bizalmat és a lehetőséget. Nagyon örülök, hogy tagja lehetek a csapatnak és hozzájárulhatok az együttes fejlődéshez. Hiszem, hogy együtt nagyszerű sikereket érhetünk el – fogalmazott válogatott középpályásunk.

Belaya Valeryiat szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Belaya Valeryia
Születési idő: 1998.07.04.
Születési hely: Minszk (Belarusz)
Nemzetiség: belarusz
Poszt: középpályás
Magasság: 176 cm
Testsúly: 65 kg
Előző klubja: FK Minszk

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram