Védekező középpályást igazoltunk

Tizenharmadik nyári érkezőnk, Zvara Levente az előző szezonban bajnokságot nyert az NB III-ban.

Fiatal kora ellenére rutinos, legutóbb harmadosztályú bajnoki címet és emellett feljutást ünneplő védekező középpályással erősödik NB III-as labdarúgócsapatunk, klubunk ugyanis leigazolta Zvara Leventét, aki a PMFC színeiben folytatja pályafutását. A 2001-es születésű játékos négy évesen kezdte karrierjét Szarvason, majd két esztendőn át a Békéscsaba utánpótlásában nevelkedett.

A lila-fehérektől 2014-ben a Honvéd-MFA-hoz került, ahol végigjárta a korosztályos ranglétrát, nagykorúvá válását követően pedig a kispestiek tartalék együttesének színeiben bemutatkozott a harmadik vonalban. Tehetségét 2019-ben profi szerződéssel honorálták a fővárosi vörös-fekete egyesületnél, majd rövid ideig kölcsönbe került az NB II-es FC Ajkához.

Zvara Levente 2021 nyarán nevelőegyesületéhez, a Békéscsabához szerződött, ahol első két szezonjában a másodosztályban szerepelt, míg a 2023/24-es idényben tagja volt az NB III Dél-Keleti csoportját élen zártó viharsarkiaknak. Bár az osztályozón nem tudtak győzedelmeskedni a Tatabánya ellen, de a pályán nyújtott játékával így is kivette a részét a csabaiak NB II-es feljutásából.

Zvara Levente a PMFC tizenharmadik nyári igazolása. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Örülök, hogy a Pécs színeiben folytathatom a pályafutásomat. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagy múlttal rendelkezik a klub. Éppen ezért is minden erőmmel azon leszek, hogy mihamarabb magasabb osztályban szerepelhessünk. Bízom benne, hogy hamar eljön a bemutatkozás pillanata és, hogy sikeres bajnoki szezont futunk – nyilatkozta újonnan csatlakozó középpályásunk.

Zvara Leventét szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Zvara Levente
Születési idő: 2001.01.19.
Születési hely: Békéscsaba
Nemzetiség: magyar
Poszt: középpályás
Magasság: 182 cm
Testsúly: 71 kg
Előző klubja: Békéscsaba 1912 Előre

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram