Az FTC II. gárdáját fogadjuk a bajnokságban

Információk, érdekességek – minden, amit a Ferencváros másodikszámú együttese elleni találkozóról tudni érdemes.

Az NB III Dél-Nyugati csoport 4. körében a PMFC az FTC II. csapatát fogadja augusztus 17-én, szombaton 17:30-kor a Stadion utcában. A pénztárak és a kapuk 16:30-kor nyitnak. A felnőtt hazai és vendégjegy egységesen 1000 Forintba kerül, míg a 14 év alattiak és a 65 év felettiek számára díjtalan a belépés, nekik mindösszesen egy ingyenes, úgynevezett regisztrációs belépőt kell igényelniük a pénztárban. A zöld-fehérek elleni bajnoki párharc érdekességeit az alábbiakban szedtük össze.

AMIT A FERENCVÁROSi TC II.-RŐL TUDNI ÉRDEMES:

Alapítva: 1899
Klubszínek: zöld-fehér
Jelenlegi bajnoki helyezés: 4. (NB III)
Legutóbbi bajnoki mérkőzés: FC Dunaföldvár (5-0)
Jelenlegi házi gólkirály: Bagi Ádám (4 gól)
Vezetőedző: Korolovszky Gábor

MECCSTÖRTÉNELEM:

Az FTC kisebb megszakításokkal ugyan, de 1911 óta indít másodikszámú együttest. A jellemzően a IX. kerületiek fiataljainak, valamint esetleges visszajátszóinak szerepeltetését szolgáló Fradi II. az előző szezont a 6. helyen zárta a harmadosztályban. A zöld-fehérek tartalék alakulata ellen eddig 4 mérkőzést játszottunk, a mérleg a PMFC szempontjából: 3 győzelem, 1 döntetlen, 8 lőtt, 1 kapott gól.

NB II:

A második vonalban korábban két találkozóra került sor. A Nyugati-csoport 2010/2011-es kiírásában a PMFC az első, az FTC pedig a második csapatával szerepelt. Ősszel a Stadion utcában Lovrencsics Gergő, Gyánó Szabolcs és Simonfalvi Gábor találatával 3-0-ra nyertünk, az Üllői úti tavaszi visszavágón pedig Gyánó Szabolcs és Eszlátyi István góljával arattunk 2-0-s vendégsikert.

NB III:

A harmadosztályban szintén két bajnoki meccset játszottunk a Ferencváros tartalék együttesével. 2016 szeptemberében a PMFC Stadionban több, mint 5000 néző előtt 0-0-s végeredmény született. A 2017-es, márciusi meccsen viszont Hleba Tamás, Koller Krisztián (11-esből), illetve Lőrinc Bence révén 3-0-ra győzedelmeskedtünk Népliget Sportközpontban megrendezett tétmérkőzésen.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram