Motiváltan várják a bajnoki nyitányt

A Szekszárd ellen hazai pályán kezdi meg első osztályú szereplését Németh Zsolt vezette női labdarúgócsapatunk.

Női labdarúgócsapatunk az előző idényben bajnokként harcolta ki a feljutást a másodosztály Nyugati-csoportjából. Az újonc piros-feketék trenírozását a nyár folyamán Németh Zsolt vette át, akinek felkészítésével a lányok szombaton 17:00-tól hazai pályán debütálnak a Simple Női Liga NB I-ben. Az élvonalbeli pontvadászat 2024/2025-ös kiírásának nyitófordulójában a PMFC a Szekszárdi WFC-t fogadja a Stadion utcában. A szezonnyitó kapcsán Németh Zsolt kiemelte, hogy mindent megtesznek annak érdekében. hogy sikeresen indítsák a bajnokságot.

– Nagy kihívás előtt állunk, ugyanakkor a csapat motivált és sikerre éhes. Sokat dolgoztunk a nyár folyamán és ezalatt látványos volt a fejlődés – fogalmazott Németh Zsolt. – Szombati ellenfelünk már harmadik évét kezdi meg az NB I-ben, ebből a szempontból rutinosnak számít. Céljaink érdekében nagy energiákat kell megmozgatnunk. Fontosnak tartom, hogy a lányok élvezzék is a játékot és nyomás nélkül futballozzanak. Az biztos, hogy egy szerethető, lelkes, csupa szív csapat fog kimenni a pályára, amely mindent megtesz azért, hogy a sikeresen indítsa élvonalbeli szezonját.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A PMFC 23 esztendős, pécsi születésű csapatkapitánya, Bocz Virág a tavalyi másodosztályú sikerek egyik maghatározója volt. Rutinos védőnk társaival együtt elhivatottan vágott neki hosszú és kemény nyári felkészülésnek, mely során a csapat megmérkőzött a román másodosztályú Temesvárral, a szerb élvonalbeli Vojvodinával, majd pedig a külföldi edzőtábor alatt kétszer összecsapott a román első osztályú, egyben a BL-ben induló Konstanca alakulatával. Hátvédünk úgy véli, az elmúlt hónapokban elvégzett munkának köszönhetően a csapat még jobban egységesebbé vált.

– Úgy érzem, gyorsan eltelt a nyári felkészülési időszak, aminek viszont minden percét hasznosan töltötte a csapat. Külföldi edzőtáborral és nemzetközi edzőmeccsekkel is készültünk a bajnokságra. Ez idő alatt keretünk még jobban összekovácsolódott és rengeteget fejlődött, ezért is várjunk már nagyon az első bajnoki mérkőzésünket. Bízom benne, most szombaton hazai közönség előtt pályára lépve mind egyénileg, mind pedig csapatszinten ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Azon leszünk, hogy megmutassuk, igenis helyünk van az NB I-ben – nyilatkozta Bocz Virág.

Az augusztus 24-én, szombaton 17:00 órakor kezdődő PMFC – Szekszárdi WFC mérkőzésre a hazai szurkolók a Szigeti út felőli 5-ös, a vendégszurkolók pedig a 7-es pénztárban válthatnak belépőt 1000 forintért, míg a 14 éven aluliak és a 65 esztendő felüliek ingyenes regisztrációs jegy birtokában díjtalanul léphetnek be az 5-ös számú kapun keresztül főtribünre. A vendégszektorba ugyanakkor a 7-es kapu kerül megnyitásra. A pénztárban egyúttal megvásárolhatók lesznek a női NB I-es szezonbérletek is, a teljesárú 10 000, a regisztrációs bérlet pedig 2000 forintba kerül.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram