Bíztatóan kezdett utánpótlásunk

A győzelmek domináltak férfi és leány utánpótláscsapataink szezonbeli első bajnoki fordulóján. Szombaton pályára lépő korosztályaink közül az U19-esek a hosszabbításban mentettek pontot itthon az Ikarus ellen, az U17-esek 3-1-es sikert arattak a Zalaegerszeg felett, ugyanakkor nem sikerült jól a kezdés az U16-osoknak, akik a kiemelt bajnokság nyitányán az ETO vendégeként maradtak alul 3-1-re. Legyőzték viszont vasárnap az U15-ösök a Kelent 4-0-ra, míg az U13-asok és az U12-esek Óbudán jártak, előbbiek 3-0-s, utóbbiak 7-4-es diadalt arattak. Női akadémiai korosztályaink a DVTK-val csaptak össze a hétvége során, a leány U19-esek 3-0-ra, a leány U15-ösök 9-1-re kaptak ki a miskolciaktól, ugyanakkor a leány U17-esek 3-1-re végeztek a Diósgyőr ellen vívott találkozójukon.

U19-es bajnokság, Alap-csoport, 1. forduló
PMFC – Ikarus BSE 1-1 (0-1)
Pécsi gólszerző: Szabó Bence (94.)
PMFC: Supák – Kósa, Francizi, Tóth K., Tóth G. – Jásper, Kaszás – Miklós, Lévai, Balogh – Jarmeczky. Csereként pályára lépett: Matija, Gondos, Szabó, Hideg, Lasanc, Horváth.

– Jól kezdtük a meccset, meg is voltak a nagy helyzeteink, de sajnos nem tudtunk betalálni. A folytatásban futnunk kellett az eredmény után, végül a sokadik lehetőségünkből sikerült egyenlíteni. Nem játszottunk jól, kevés jó egyéni teljesítményt láttam, így mindenkitől sokkal többet várok a folytatásban! – értékelt Jásper Péter, edző.

U17-es bajnokság, Alap-csoport, 1. forduló
PMFC – ZTE FC 3-1 (2-1)
Pécsi gólszerző: Poór Tamás (4., 45.), Konkoly Bence (50.)
PMFC: Wágner – Jung, Dankó, Horváth, Gajkovics – Konkoly, Vida – Liber, Vajda, Gyulai – Poór. Csereként pályára lépett: Élő, Somlai, Lóth, Handler,

– Jól reagált a csapat a korán bekapott gólra. Végig szervezettünk védekeztünk és a kapuk előtti hatékonyságunknak köszönhetően sikerült itthon tartani a három pontot. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 1. forduló
ETO FC Győr – PMFC 3-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Biszta Zsombor (60.)
PMFC: Kilvinger – Veréb, Tóth, Takaró, Csonka – Petrov-Trajkov – Biszta, Tímár, Ungvári, Papp – Gyánó. Csereként pályára lépett: Fehérvári, Majoros, Faludi, Radzic, Fazekas.

– Az eredmény nem tükrözi a mérkőzést képét, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amiket nem tudtunk értékesíteni. A mérkőzés nagy részében dominálni tudtunk és hatalmas erőket mozgósítottunk a körülményekhez képest. Gratulálok a gyerekeknek a mutatott teljesítményhez és a játékhoz, büszke vagyok rájuk. Hajrá, Pécs! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U15-ös bajnokság, Alap-csoport, 1. forduló
PMFC – Kelen SC 4-0 (1-0)
Pécsi gólszerző: Andruskó Adrián (1.), Tóth Szilárd (54., 60.), Szabó Olivér (71.)
PMFC: Fodor – Kitanics, Szabó D., Hollósi, Szabó Z. – Szabó O., Pécsek, Kincses – Andruskó, Kucsera, Kajdon. Csereként pályára lépett: Erdei, Kalmár-Dóla, Boday, Tóth, Harcos.

– Az első félidőben sok hibával, kapkodva játszottunk, ami nagymértékben befolyásolta hatékonyabb támadójátékunkat. A második félidőben magabiztosabban birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, amiket sikerült gólokkal is befejezni, így magabiztos győzelmet arattunk az első mérkőzésen. Gratulálok a srácoknak! – értékelt Kósa Sándor, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 1. forduló
III. KER. TVE – PMFC 0-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Gyöngyös Vince (2.), Schlitt Olivér (29.), Varga Zalán (71.)
PMFC: Lauer – Csiba, Gulyás – Kádár, Szakály, Bátori – Anka, Hajdu, Vincze. Csereként pályára lépett: Csonka, Asztalos, Varga, Ács, Schlitt, Simai, Molnár, Hodossi, Kovács.

– A gyerekek nagy meleg ellenére is jól játszottak, bár a rengeteg ziccert kihagytunk, így se panaszkodhatunk az eredmény miatt – értékelt Loch Péter, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 1. forduló
III. KER. TVE – PMFC 4-7 (0-0)
Pécsi gólszerző: Nagy-Teleki Marcell (33.), Lehmann Benjámin (35., 54.), Dóra Tamás (67.), Mozolai Kornél (70., 75.)
PMFC: Bíró – Schmidt, Bernáth – Düra, Koós, Lehmann – Ákli, Paál, Szomor. Csereként pályára lépett: Jung, Mozolai, Paik, Miliczki, Nagy-Teleki.

– Végig uraltuk a mérkőzést, melyen visszaköszöntek azok az elemek, amiket gyakoroltunk. Külön örülök, hogy ilyen sok gólt sikerült szereznünk. Gratulálok a fiúknak! – értékelt Lóth József, edző.

Leány U19-es bajnokság, 1. forduló
DVTK – PMFC 3-0 (1-0)
PMFC: Szücs – Orsós, Krisztián, Kőmíves, Forró – Lővei, Kauder, Papp – Kiss, Székely, Légrádi. Csereként pályára lépett: Kapéter, Fekete

– A vereség ellenére abszolút egyenrangú ellenfelek voltunk mezőnyben. A több visszajátszóval pályára lépő Diósgyőrrel szembe azonban a közel azonos mennyiségű helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, míg ellenfelünk háromszor betalált. Dicséret illeti a lányokat a hozzáállásért, illetve a helyenkénti mutatott játékért is – értékelt Korcsmár István, edző.

Leány U17-es bajnokság, 1. forduló
PMFC – DVTK 3-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Hajdu Biborka (46.), Sörös Olívia (66.), Troll Viktória (81.)
PMFC: Balogh – Varró, Kiss, Máté, Marton – Troll, Hajdu, Pintér, Szabó, Sörös – Tóth. Csereként pályára lépett: Hollósi, Horváth, Andrele, Fuchs, Pintér.

– A játékunk még messze van az elvárttól, de a második játékrészben a mutatott győzni akarással kompenzáltuk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 1. forduló
PMFC – DVTK 1-9 (0-5)
Pécsi gólszerző: Puskás Katalin (50.)
PMFC: Müller – Tolnai, Minorics, Szögi, Varga – Orlovics, Rázics – Puskás. Farkas, Söjtöri – Molnár. Csereként pályára lépett: Csík, Krafner, Biri, Horváth.

– Félve kezdték a lányok a mérkőzést, hiszen ez volt az első meccsük nagypályán. Ettől függetlenül büszke vagyok rájuk, minden előre megbeszélt célunkat igyekeztek teljesíteni, és láttam rajtuk az akarást. Az eredményt látva voltak hibák, amelyeket annak tudok be, hogy nagyon fiatal a csapat és idén nyáron kezdtük el a közös munkát. Azonban már láttam megvalósulni az edzésen gyakorolt helyzeteket, amelynek örülök és ez az, ami igazán fontos, nem pedig az eredmény. – értékelt Kiss-Tóth Dominik, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram