Drámai küzdelemben búcsúztunk a kupától

Gólgazdag meccsen egyenlítettünk, végül a büntetőpárbajban a vendégek bizonyultak jobbnak, így a Szentlőrinc jutott a legjobb 32 közé.

NB III-as labdarúgócsapatunk az egyaránt megyei I. osztályú Kakasd és a Somogysárd után a másodosztály jelenlegi éllovasával, a Szentlőrinccel találkozott a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában. A szomszédos piros-fekete gárda elleni hazai kupacsata tétje a legjobb 32 közé kerülés volt. Ennek megfelelően a szombat esti meccsen Aczél Zoltán vezetőedzőnk a Varasdi – Sági, Ikonomou, Preklet, Füredi – Zvara, Rabatin – Szalánszki, Bukovics, Fejős – Daru kezdőnek szavazott bizalmat.

Az időjárás sajnálatos módon nem kedvezett, a napok óta tartó esőzés alaposan feláztatta a Stadion utcai centerpálya gyepét. Ezt tetézte, hogy a vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést. Egy jobbról elvégzett szabadrúgás nyomán Dinnyés elé pattant a játékszer, aki 11-ről, jobbal a jobb alsóba helyezett, 0-1. Nem sokkal ezt követően a kapufán csattant Nagy távoli próbálkozása, majd az ebből visszatett labdát a 6. percben Rab közelről továbbította Varasdi mellett a hálónk bal felébe, 0-2.

A 15. minutumban Tóth-Gábor vette át a labdát a leshatáron, jobbról, éles szögből a hosszú felsőt célozta meg, ám Varasdi nagy bravúrral szögletre mentett. Ezek után sikerült rendezni a sorokat, és kiegyenlítettebbé vált a mezőnyjáték. A 30. percben először kerültünk komolyabb lehetőséghez, Fejős a tizenhatos körívénél fordult kapura a labdával, lapos, ugyanakkor életerős kísérletét azonban Gyurján előrevetődve megfogta, miként a 37. minutumban Bukovics átlövését is hárítani tudta.

Az irányítás átvételét követően a 39. percben egy hajszálon múlott csupán a szépítésünk. Szalánszki a tizenhatoson belülről, védőjéről lefordulva szabadon tekerhetett a bal felső irányába, labdája azonban a kapufát súrolva szállt mellé. A 42. percben viszont egy tanári támadás végén Preklet beadását a középen érkező Rabatin értékesítette, ezzel egygólosra csökkentetve hátrányunkat, 1-2. Ehhez kellett az is, hogy a 44. percben Bőle zsinóron húzott löketét Varasdi tolja ki a jobb felső elől.

A térfélcsere után két helyen változtatva folytattuk a küzdelmet, Zvara és Sági helyett Bukovics és Bor érkezett, míg a csapatkapitányi karszalag Rabatinra került át. Az 51. percben kisebb kavarodás után egykori támadónk, Tóth-Gábor révén ismét a vendégek növelték góljainak számát, 1-3. Csattanós válaszunk az 58. percben érkezhetett volna, azonban Bukovics lövését Gyurján hatalmas bravúrral ki tudta ütni. A 60. percben Daru lövést Bukovics próbálta becsúszva értékesíteni, de mentettek előle.

A gól érdekében a 66. percben Tóth váltotta Bukovicsot a pályán. A 75. percben Bachesz szerzett labdát a vendégek térfelén, tolt rajta párat, majd 22-ről káprázatos módon a bal felsőbe bombázott, 2-3. Ezzel ismét közelebb kerültünk a Szentlőrinchez, s megvolt a sanszunk. A rendes játékidő utolsó tíz percére még Wirth is beállt, így trénerünk gyakorlatilag összes támadónkat bevetette. A 88. percben Füredit buktatták, a megítélt büntetőt a 89. percben Tóth a bal alsót kilőve értékesítette, 3-3.

Következett tehát a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, melynek első felében a gólvonalról mentő Daru mellett Varasdi védéseivel tartotta életben a pécsi reményeket. Hálóőrünk a 112. minutumban ismét megcsillogtatta erényeit a gólvonal előtt. Végül jött a büntetőpárbaj. Nem hibázott: Ikonomou, Poór, Tóth, Rab, Füredi, Heles, Rabatinét kivédte Gyurján, majd berúgta Keresztes, Wirth, és Tóth-Gábor is, ezzel pedig 5-4-gyel a Szentlőrinc jutott tovább a legjobb 32 közé a kupában.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács (Mayer, Ring)
PMFC – Szentlőrinc 3-3 (1-2, 3-3, 3-3) – büntetőkkel: 4-5
Gsz.: Rabatin (42.), Bachesz (75.), Tóth (89., 11-esből), ill. Dinnyés (3.), Rab (6.), Tóth-Gábor (51.)

PMFC: Varasdi – Sági (Bor, 46.), Ikonomou, Preklet, Füredi – Zvara (Bachesz, 46.), Rabatin – Szalánszki (Wirth, 80.), Bukovics (Tóth, 66.), Fejős (Vas, 76.) – Daru (Miklós, 114.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T. (Poór, 91.), Szekszárdi M. (Keresztes, 63.), Dinnyés, Stifter – Medgyesi (Kiss-Szemán, 46.), Rab – Nagy (Novák, 46.), Bőle (Heles, 66.), Hajdú (Bíró, 46.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram