Helytálltunk a címvédő otthonában

Női labdarúgócsapatunk szoros meccset játszva 2-1-re kapott ki a továbbra is százszázalékos FTC-Telekom vendégeként.

Újonc női NB I-es labdarúgócsapatunk a szombathelyi Viktória FC elleni hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után a hibátlan mérleggel rendelkező, egyúttal bajnoki címvédő FTC-Telekom vendégeként lépett pályára a Simple Női Liga 6. fordulójában. Németh Zsolt edzőnk a Fradi ellen egy helyen változtatott a legutóbbi összeállításhoz képest, Rituper Rachel helyett ezúttal Máté Nóra került be a kezdőnkbe, míg a csapatkapitányi karszalagot 15 esztendős támadónk, Turi Bori viselte.

A várakozásoknak megfelelően a válogatott és nemzetközi rutinnal felvértezett játékosokat is a soraiban tudó zöld-fehérek dominánsan kezdték a párharcot, ennek ellenére bátran és szervezetten álltuk a fővárosi próbálkozásokat, a 20. percben azonban Fenyvesi Evelin talált a kapunkba, értékesítve lehetőségét, 1-0. Bő tíz minutummal később Turi Bori lépett ki ígéretes helyzetben, azonban még mielőtt lövésig jutott volna, becsúszva szerelni tudta egy ferencvárosi védő.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, ám a 62. percben az FTC kétgólossá növelte előnyét. Egy elsőre ártalmatlannak ígérkező beadásra a PMFC jelenleg, a Ferencváros korábbi hálóőre, Bednar Chandra vetődött ki, de a labda Bódis Lilin megpattanva irányt változtatott, becsapva ezzel kapusunkat, aki így nem tudott hárítani, 2-0. A 92. percben aztán sikerült szépítenünk, Turi Bori zúdította a labdát a tizenhatosról a hálóba, megszerezve ezzel első NB I-es gólját.

A szoros, 2-1-es végeredménnyel az FTC-Telekom – egy meccsel kevesebbet játszva – továbbra is százszázalékos teljesítménnyel menetel tovább az élvonalbeli címvédése felé, míg az újonc PMFC elszenvedte szezonbeli első idegenbeli vereségét. Erre a teljesítményre viszont abszolút lehet alapozni, főleg, hogy legközelebb ismét a Fradival találkozik együttesünk, csak éppen október 5-én, szombaton 14:00-kor hazai pályán a Simple Női Kupában meccselnek hölgyek a zöld-fehérekkel.

– Amit elterveztünk, az végig ült a mérkőzésen. Kevés területet és lehetőséget adtunk a Fradinak. Úgy gondolom, hogy egygólos vereségünk ellenére tisztességesen helytálltunk a bajnoki címvédő otthonában. Külön gratuláció jár Turi Borinak, aki az elmúlt mérkőzéseken nyújtott játékával és gólpasszaival ezúttal megkapta a lehetőséget a csapatkapitányi karszalag viselésére, 15 esztendősen pedig hatalmas gólt szerzett, beigazolva döntésünket – értékelt a lefújás után Németh Zsolt.

Simple Női Liga, 6. forduló
Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. Vezette: Sovány (Vilányi, Szlávik)
FTC-Telekom – PMFC 2-1 (1-0)
Gsz.: Fenyvesi (20.), Bódis (62. – öngól) ill. Turi (92.)

PMFC: Bednar – Bódis (Rituper, 88.), Bolboaca, Bocz, Máté – Vasile (Balogh, 73.), Kiss (Spiel, 73.), Belaya – Égi (Kömíves, 73.), Turi, Farkas (Kövesdi, 88.). Edző: Németh Zsolt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram