Szoros meccsen búcsúztunk a kupától

A ráadásban sikerült bevennünk az FTC-Telekom kapuját, ami csupán a szépítést jelentette a fővárosiakkal szemben.

Női NB I-es labdarúgócsapatunk egy hét leforgása alatt másodszor mérkőzött meg az FTC-Telekom gárdájával, ám míg múlt hétvégén a bajnokságban, addig ezúttal a Simple Női Kupában találkoztunk a tavalyi elődöntős zöld-fehérekkel. A legjobb nyolc közé jutásért vívott hazai összecsapás alkalmával együttesünk a Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper – Spiel, Vasile, Kiss, Belaya, Farkas – Égi összeállításban lépett pályára a Stadion utcában. Akadtak azonban hiányzóink, köztük Máté Nóra és Turi Bori, akik a női U17-es válogatottal vannak igazoltan távol. Kispadunkon ugyanakkor helyett kapott több fiatal akadémistánk, így Szabó Lili, Pintér Réka, Balogh Zselyke és Papp Lilla is.

Szervezett játékunkkal alaposan megnehezítettük a jobb erőkből álló fővárosiak dolgát, akiknek a 43. percben adódott először lehetősége, Garcia közeli ziccere azonban elakadt az elvetődő Bednar lábai között. A 63. percben azonban megszerezte a vezetést a Fradi, a nem sokkal előtte csereként beálló Túróczy balról, 14-ről lőtte ki kapásból a hosszúnkat, külsős, erős lövésébe Bednar már csak beleérni tudott, 0-1, míg a rendes játékidő végén Diószegi révén kétgólosra növelték előnyüket a vendégek, 0-2. A hajrában több fiatalunk is debütált a felnőttek között, akik közül a 16 esztendős Papp szépíteni tudott, beállítva az 1-2-es végeredményt. Csapatunk emelt fővel búcsúzott a legjobb 16 között, folytatás pedig október 12-én a Honvéd elleni hazai bajnokin.

Németh Zsolt (a PMFC edzője): – Sok hiányzónk miatt meglehetősen foghíjasan edzettünk a héten. Azt kértem a játékosoktól, hogy ugyanolyan szenvedéllyel futballozzanak a Fradi ellen, mint tették azt legutóbb a bajnokságban is. Sikerült megnehezítenünk a kupaaspiráns dolgát. Szerényen dolgozva igyekszünk minden mérkőzésből kihozni a maximumot, ma ez ennyire volt elég. Csereként pályára lépő akadémistáink jól szerepeltek, volt, aki gólt is szerzett. Kétségtelen, hogy a jövő bennünk van. Építjük őket, hiszen szeretnénk továbbra is sajátnevelésű labdarúgóinkra támaszkodni.

Simple Női Kupa, 4. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Kovács (Szabó, Jakab)
PMFC – FTC-Telekom 1-2 (0-0)
Gsz.: Papp (91.), ill., Túróczy (63.), Diószegi (90.)

PMFC: Bednar (Ronta, 89.) – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper (Szabó, 79) – Spiel (Kövesdi, 60.), Vasile (Pintér, 89.), Kiss, Belaya, Farkas – Égi (Papp, 79.). Edző: Németh Zsolt.

FTC-Telekom: Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gödér (Kovács, 73.) – Fenyvesi, Edwards (Németh, 80.) – McFarland (Diószegi, 58.), Garcia (Túróczy, 58.), Nagy Viktória (Czellér, 80.( – Nagy Vanessza. Vezetőedző: Albert Flórián.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram