Pécs paralimpikonjait köszöntöttük

A vasárnapi PMFC – Kaposvári Rákóczi FC bajnoki mérkőzés előtt illusztris vendégeket láttunk vendégül a Stadion utcában, ahol a párizsi paralimpián résztvevő, és ott városunk hírnevét szenzációs eredményekkel öregbítő pécsi sportolókat köszöntöttük. A kiválóságokat klubunk ügyvezetője, Győri János, és a PMFC sportigazgatója, Kulcsár Árpád egy-egy névre szóló mezzel ajándékozta meg.

Hosszú évek után képviselte ismét hazánkat bocciában az ötkarikás játékokon a PTE-PEAC versenyzője, Szabó Alexandra, aki Párizsban a 11. helyen végzett a női egyéni versenyben. Ellenben másodszor vehetett már részt paralimpián a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola úszója, Iván Bence, aki 200 méteres vegyes úszásban állhatott rajtkőre és Párizsban az előkelő 10. helyet szerezte meg.

A Pécsi Vörös Meteor Sportkör kiváló paraúszója, a 2008-as születésű Hotz Csenge korábban több világbajnokságon is letette már névjegyét, idény nyáron pedig pályafutása során először jutott ki az ötkarikás játékokra, így hatalmas szó volt, hogy rögtön sikerült döntőbe jutnia 400 gyorson, ahol végül a 7. helyen csapott célba a kiélezett fináléban.

Mocsári Bence, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportolója számra különösen nehéz volt a nyári párizsi játékok, hiszen a kimondottan erős paratriatlonos mezőny mellett a Szajna sokat emlegetett vizével is meg kellett küzdenie. Ennek fényében a már Eb-aranyéremmel is büszkélkedő sportoló estében még értékesebb az az 5. hely, amit végül meg tudott szerezni a világversenyen.

Végül, de nem utolsósorban a paralimpia pécsi különítményének, egyúttal az egész magyar küldöttségnek is a legeredményesebb versenyzőjét, a magyar parasport királynőjét, Konkoly Zsófiát köszöntöttük. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola úszója 400 gyorson és 200 vegyesen is paralimpiai bajnok lett, 100 pillangón ezüstérmet szerzett, míg 100 háton a 9. helyen végzett Párizsban.

Gratulálunk, büszkék vagyunk Rátok! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram