Zsinórban a harmadik rangadónk következik

Információk, érdekességek – minden, amit a vasárnapi Iváncsa elleni hazai összecsapásról tudni érdemes.

Cseppet sincs könnyű bajnoki sorsolása NB III-as labdarúgócsapatunknak, amely a korábbi éllovas Kaposvári Rákóczi FC elleni hazai 1-1-es döntetlen és jelenlegi listavezető FC Nagykanizsa vendégeként játszott 0-0-s pontosztozkodás után sorozatban már a harmadik rangadójára készül, a PMFC ugyanis vasárnap 16:00-kor a pillanatnyilag a tabella 2. helyén álló Iváncsa KSE gárdáját fogadja a Dél-Nyugati csoport 12. fordulójának zárásaként a Stadion utcában. A piros-fehérek elleni párharc érdekességeit az alábbiakban szedtük össze nektek.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

– A mérkőzés vasárnap 16:00 órakor veszi kezdetét a PMFC Stadionban.
– A felnőtt belépő ára egységesen 1000 forint.
– A 14 éven aluliaknak és a 65 éven felülieknek ingyenes a belépés.
– A pénztárak és a kapuk 15:00 órakor nyitnak.
– Bővebb szurkolói információkról ITT írtunk.

AMIT AZ IVÁNCSA KSE-RŐL TUDNI ÉRDEMES

Alapítva: 1920
Klubszínek: piros-fehér
Hazai mérkőzés helyszíne: Károlyi István Sporttelep
Jelenlegi bajnoki helyezés: 2. (NB III)
Bajnoki mérleg: 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség
Gólkülönbség: 39-10
Legeredményesebb játékos: Törőcsik Péter, Vass Benjámin (11-11 gól)
Legutóbbi bajnoki mérkőzés: Iváncsa KSE – FC Dunaföldvár 7-0
Vezetőedző: Tóth András

ELLENFÉL-LES

Az Iváncsa KSE az elmúlt 11 bajnoki fordulót követően a mezőnyből a második legtöbb sikerrel, szám szerint 8 győzelemmel, valamint 1 döntetlennel és 2 vereséggel a második helyen áll. Tóth András tanítványai 25 pontot szereztek, ami öttel több, mint amennyit csapatunk gyűjtött. Az iváncsaiak az első fordulóban a Dunaharasztit verték 4-0, majd otthon játszottak 1-1-es döntetlent a Siófokkal, ezt követően a Majost (1-2), a PTE-PEAC (6-0) csapatát, és a Kaposvárt (1-5) verték el.

A Fejér vármegyeiek a folytatásban viszont kikaptak a Nagykanizsától (2-3), majd nyertek Szekszárdon (1-2), az MTK II. ellenben megálljt parancsolt nekik (2-1). Csakhogy az elmúlt három fordulót sikerrel vették a piros-fehérek, akik a Gárdonyt 5-1-ra, a Bonyhádot 4-0-ra, a Dunaföldvárt pedig 7-0-ra ütötték ki. Ráadásul azontúl, hogy a mezőnyből eddig a legtöbb gólt rúgták (39-et) és a második legkevesebbet kapták (10-et), mérkőzésenkénti gólátlaguk figyelemreméltó, 3,5-ös.

MECCSTÖRTÉNELEM

Az Iváncsa KSE-vel 2017 és 2020 között összesen 5 alkalommal találkoztunk a bajnokságban, mindannyiszor a harmadosztályban. Az összesített mérleg a PMFC szempontjából pozitív: 2 győzelem, 3 döntetlen, 9 rúgott és 6 kapott gól. Szűkítve a kört, itthon 2 siker és 1 pontosztozkodás a mérlegünk ellenük. Ami pedig Pécsett játszott mérkőzések gólkülönbségét illeti, kizárólag a hazai meccseket nézve 6-ot rúgtunk, s csupán 2-t kaptunk a múltbéli mérkőzések során.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram