Megvan első itthoni győzelmünk

Női labdarúgócsapatunk Égi Barbara góljával hazai közönség előtt nyert a Soroksár ellen.

Hazai pályán fogadta újonc női NB I-es labdarúgócsapatunk a Soroksár SC gárdáját a Simple Női Liga 8. fordulójának nyitányán, a lányok pedig egyértelmű céllal léptek pályára: a szezon első itthoni sikerére hajtottak. Németh Zsolt edzőnk egy helyen változatott a legutóbbi Budapest Honvéd elleni kezdőhöz képest, Rituper Rachel helyett ezúttal tavalyi másodosztályú gólkirálynénk, Égi Barbara kapott lehetőséget a fővárosi sárga-feketék ellen. Aki a 40. percben, mint később kiderült, győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

Az első játékrész vége előtt Vasile Giorgiana emelte be a soroksári védők mögé a labdát, amit támadónk ért be, majd a tizenhatosra kifutó kapust is kicselezve továbbította a játékszert a hálóba, ami a menteni igyekvő védő lábai között találta meg a neki szánt helyét. Együttesünk ezzel együtt is megmutatta, hogy a küzdés terén is felveszi a kesztyűt, sőt, fegyelmezetten, egymásért harcolva további lehetőségeket alakítottak ki a második félidő során, ám az eredmény már nem változott, de így is győzelmet ünnepelhettünk a Stadion utcában!

– Nagyon örülök az első hazai győzelmünknek. A csapat görcsösen kezdte ugyan a mérkőzést, de a rúgott gólunk után felszabadultan játszottunk és a második félidőben több helyzetet tudtunk kialakítani, amelyeket viszont nem sikerült gólra váltani. Le a kalappal a lányok előtt, egymásért harcolva nagyon sokat tettek ezért a sikerért és köszönöm a stábomnak is a heti munkát. Ez a siker a közös munkák gyümölcse – értékelt Németh Zsolt, a PMFC edzője.

Simple Női Liga, 8. forduló
Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Molnár-Sáska (Balogh, Bán)
PMFC–Soroksár 1-0 (1-0)
Gól: Égi (40.)

PMFC: Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Máté – Vasile, Kiss – Égi, Belaya, Farkas – Turi (Rituper, 92.). Edző: Németh Zsolt.

Soroksár SC: Ascher – Nyul, Buzás, Jákri, Győrik – Hanász – Mucsi, Schmidt (Patkós, 73.), Földvári, Benke – Czinege (Miszlai, 22.). Vezetőedző: Farkas Attila.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram